Vad är en teleskop Mast?

February 23

En teleskopmast är en mast som består av sektioner som kollapsar in i varandra. Det finns ett antal ansökningar om en teleskopisk mast, och sådana master säljs av ett antal tillverkare och återförsäljare. Några bra källor för teleskopmaster inkluderar hobby butiker som tillgodoser radioentusiaster, telebutiker, och camping leverantörer. De kan även beställas direkt från tillverkarna, med vissa företag som tillhandahåller anpassade längder och konfigurationer på begäran.

I telekommunikation, är en mast som används för att förstärka signalen. Ju högre masten, den bättre signalkvaliteten. Däremot kan en full längd mast vara en svår sak att transportera eller arbeta med, vilket kan vara ett problem för mobilverksamheten. Master kan också vara fula, vilket kan vara ett bekymmer för radioentusiaster som inte vill störa grannarna, eller som föredrar att hålla området runt ett hem stilren utom när de aktivt sänder eller tar emot.

Den teleskopmast designen komprimerar ner till en längd som är lätt att arbeta med; kan den ofta laddas in i en bil eller lastbil, till exempel, så att någon kan resa med masten. När det är dags att sätta upp, kan dras segmenten ut att få masten till full längd, och segmenten kan låsas på plats så att masten kommer att förbli helt utdragen. När folk är klar, kan processen vändas.

Vissa teleskopmaster är utformade för att skruva till bilar, lastbilar och andra enheter. Den teleskopmast kan förbli kollapsade under transporten så att den inte kommer att skapa en navigeringsfara, och förlängas en gång fordonet uppnår en avsedd plats. Militära lastbilar som används för kommunikation använder ofta denna teknik så att de har tillgång till en tydlig signal samtidigt som den är mobil. Teleskopmaster kan även monteras på strukturer såsom bostäder, med masten dras tillbaka när den inte används. En annan användning är i ett fält kit, med masten på att upprättas på marken och förlängas radiokommunikation som behövs.

Ett antal olika material används för teleskopmaster. Folk borde tänka på hur och var masten kommer att användas när man väljer en, eftersom materialet kan spela en roll i funktionaliteten av masten. Andra överväganden kan inkludera bilagor längst ner på masten som kommer att avgöra om det kan skruvas till saker och hur masten kommer att stödjas om det står självständigt, och längden på masten i kollapsad formen. Människor bör också vara medveten om att en teleskopmast kan vara väldigt tungt, beroende på vilket material används för att göra det.