Vad är Weisswurst?

April 17

Ett milt kryddad vit korv, är weisswurst en bayersk delikatess. Blandningen av fina styckningsdelar av griskött och kalvkött är traditionellt serveras till frukost. Den kan köpas från specialitet köttbutiker eller serveras i tyska restauranger.

En av de mest kända livsmedel från München, är traditionell weisswurst serveras vanligtvis i par av korv. Magert nötkött och fläskkött åtföljs av finmalen senapsfrö, persilja, lökpulver, och vitpeppar. Den vita korv är innesluten i en tunn hud, som inte är avsedd att ätas.

Tillagas i kokhett vatten, är det något söt maträtt som normalt serveras före kl. Oftast är det de enda personer som begär måltiden som en lunch eller middag skålen är turister. När serveras, paren korv är vanligtvis fortfarande i vatten, inbäddat i en täckt pott för att behålla sin varma, fuktig konsistens. Korven kan serveras med andra traditionella tyska livsmedel, såsom mjuka bröd pretzels, sött äpple senap och vitt veteöl, eller weissbeer.

Att äta en weisswurst, helt enkelt skära med kniv och gaffel som de flesta andra kötträtter. Lokal suger ofta köttet från huden vid varje ände av förpackningen. Den söta senap serveras med skålen kan spridas ovanpå köttet att förbättra sin smak. Skivad lök kan också serveras ovanpå skålen.

Eftersom weisswurst är mycket anbud, bör det kokas på låg värme. För att säkerställa att en weisswurst korv är frisk, kan kontrolleras persilja fläckar nedanför den nästan ren vit hud. Om dessa flingor är inte längre en levande grön och istället är en tråkig grå färg, bör korven inte ätas.

När du köper weisswurst för matlagning, bör kockar ihåg att fyra korvar generellt kan göras från £ 1 (hälften av ett kilo) av köttet. Andra serveringsförslag för weisswurst inklusive para ihop köttet med tyska rödkål, potatismos med sås och svamp, eller surkål. Den kan sötas med tillsats av brunt socker, kryddnejlika och muskot när kokta. Lök, kryddpeppar, salt och lagerblad är andra populära kryddor när sjud denna maträtt hemma.

Dessa tyska korvar kan läggas fruset till sjudande vatten. Täck korv och hålla dem i sjudande vatten, ta bort dem från värmen som kokande bubblor börjar bildas. Branta köttet i vattnet i fem till tio minuter före servering.