Nätverks Data: Tape Tillförlitlighet

August 5

Även bandenheter är mycket tillförlitliga, de löper amok då och då. Problemet är att de inte alltid berätta när de inte jobbar. En bandenhet (särskilt de mindre dyra Travan-enheter) kan snurra tillsammans i timmar, låtsas att säkerhetskopiera dina data - men i verkligheten är dina data inte skrivs tillförlitligt till bandet.

Med andra ord kan en bandstation lura dig att tro att dina säkerhetskopior fungerar fint. Sedan, när katastrofen slår och du behöver dina backup band, du kan bara upptäcka att banden är värdelösa.

Få inte panik! Här är ett enkelt sätt att försäkra dig om att din bandenhet fungerar. Bara aktivera "jämför efter backup" funktion i din backup-mjukvara. Därefter, så fort din backup-program slutar att säkerhetskopiera dina data, spolas det bandet, läser varje säkerhetskopierade filer, och jämför den med den ursprungliga versionen på hårddisken. Om alla filer jämföra, vet du dina säkerhetskopior är pålitliga.

Här är ytterligare några tankar om tillförlitligheten i band:

  • Den jämför-efter-säkerhetskopiering fördubblar den tid som krävs för att göra en backup, men det spelar ingen roll om hela din backup passar på ett band. Du kan bara köra backupen efter timmar. Huruvida backup och reparationen tar en timme eller tio spelar ingen roll, så länge den är klar när nätverksanvändare kommer till jobbet nästa morgon.
  • Om dina säkerhetskopior kräver mer än en tejp, kanske du inte vill köra jämföra-efter-säkerhetskopiering varje dag. Men glöm inte att köra den med jämna mellanrum för att kontrollera att din bandenhet fungerar.
  • Om din backup-program rapporterar fel, kasta bort tejpen och använda ett nytt band.
  • Egentligen borde du ignorerar det sista kommentar om att vänta på din backup-program för att rapportera fel. Du bör kasta band innan din backup-program rapporterar fel. De flesta experter rekommenderar att du bör använda ett band bara cirka 20 gånger innan du slänger den.

    Om du använder samma band varje dag, byta ut den månadsvis. Om du har band för varje dag i veckan, ersätta dem två gånger per år. Om du har fler band än så, räkna ut en cykel som ersätter band efter ca 20 användningar.