Vad är en bärbar dator tangentbord?

July 20

En bärbar dator tangentbord är en inmatningsenhet som används med en bärbar dator. Som ett tangentbord för en stationär dator eller en skrivmaskin, är nycklarna som används för att skriva individuella symboler. En vanlig laptop tangentbord tar på en plan layout fäst till botten av skärmen, och kan har olika arrangemang av nycklar och symboler. De flesta bärbara tangentbord kondensera flera symboler till färre knappar för att rymma för mindre utrymme.

Används för att skriva text, en gemensam laptop tangentbord har ett fullständigt alfanumeriskt uppsättning symboler. Dessa tangentbord har bokstäverna A till Z och siffrorna 0 till 9 i den gemensamma QWERTY layout - namngivna för de första sex bokstäverna i den översta raden i alfabetisk layout. Dessa tangentbord också komma med mellanslagstangenten, skiftnycklar, och ange och ta bort nycklar som är gemensamma för att skriva tangentbord. Escape nycklar och 10 till 12 specialiserade F-knapparna är också vanligt.

Laptop tangentbord skiljer sig från de flesta stationära tangentbord genom att de kondenserar knappar för att spara utrymme och göra för en mindre produkt. Vanligtvis en andra uppsättning siffror, som ofta finns på höger sida av tangentbordet, lämnas bort av en laptop tangentbord. Andra nycklar kombineras ofta i uppsättningar med en bokstav eller siffra symbol, och utnyttjas genom kommandot skift.

Många knappar kombineras på laptop tangentbord som vanligtvis kan hittas någon annanstans på en stationär dator. Kraft knappar, volymknappar, ljudavstängningsknappar, och kontroller för medieprogram finns på den bärbara tangentbordet. Andra nycklar som presenteras på många nyare bärbara datorer är Windows Start-tangenten, Page Up och Page Down, insatsnyckeln och utskriftsknapp. Dessa tangenter lägga till extra verktyg på ett tangentbord med plats i begränsad omfattning jämfört med den genomsnittliga PC.

Till skillnad från stationära tangentbord, gör laptop tangentbord inte har en traditionell datormus. Många bärbara tangentbord har en rullande pad för styrning av pilen på skärmen. Denna dyna, fingertoppskänslig, kommer att flytta pilen tillsammans med små fingerrörelser på dynan. Tillsammans med dynan är de höger- och vänsterklickknappar som vanligen finns på musen. En sida-rullning anordning, som ofta finns mellan höger- och vänsterklick knapparna på musen, kan vanligtvis hittas på endera sidan av fingertoppen pad.

Laptop tangentbord tillbehör kan köpas för de flesta bärbara tangentbord. Bland de mest populära är en trådlös mus som kan synkroniseras till datorn för dem mer bekväm med musen rullning. Musmattor, diskar, minnen och USB-kablar kan också köpas för bärbara tangentbord. Dessa tillbehör kan ofta komma åt portarna inbyggda i sidorna av tangentbordet.

  • Laptop tangentbord inte har en traditionell datormus.
  • En QWERTY laptop tangentbord.
  • En bärbar dator tangentbord är oftast mer kompakt, med nycklarna närmare varandra, än en traditionell tangentbord.