Hur väljer jag den bästa grunden för fet hud?

August 24

Att välja en bra grund för fet hud är ibland en fråga om försök och misstag. Det är svårare för dem med en oljig hy att hitta en lämplig grund på grund av dess tendens att blanda med en persons ansiktsoljor inom loppet av några timmar. Trots denna fråga, finns det några generella riktlinjer att tänka på. Välja oljefria, icke-komedogent och grädde eller pulver stiftelser är några av rekommendationerna.

Vid sökning efter en grund för fet hud, är det viktigt att välja ett som är vattenbaserade. Tjockare fundament tenderar att vara oljebaserat, som endast kommer att föreviga problemet. Det är lika viktigt att leta efter ingredienser som är icke-komedogent, som fet hud tenderar att också vara acne-benägen.

De med fet hud kan upptäcka att de föredrar en lätt foundation. På grund av det faktum att överflödigt hudfett gör huden känns kladdig, kommer några tunga vätskor ökar obehag nivåer och potentiellt leda till tilltäppta porer. Tänk på att om du bor i ett fuktigt klimat, kanske vätskor inte vara den bästa grunden för fet hud.

Om en flytande foundation är att föredra, välj en som indikerar att den hjälper till att absorbera överflödigt hudfett. Många stiftelser är särskilt märkta och formuleras för fet hud. Var noga med att kontrollera märkningen och se till att den första ingrediensen anges är vatten, vilket indikerar att det är vattenbaserat. Dessutom, försök att välja en stiftelse som är märkt icke-komedogent och innehåller inga onaturliga färgämnen, parfymer eller syntetiska ingredienser.

Några av de bättre underlag för fet hud kommer i pulver eller kompakt form. Till skillnad från flytande foundation, puder ger automatiskt en matt finish på huden. De bidrar till att absorbera överflödig glans och inte avklingar så snabbt som deras flytande motsvarigheter. Som med flytande former, se till att eventuella pulver stiftelser är oljefri och icke-comedogenic.

Mineralsmink anses också vara en god grund för fet hud. Dessa produkter är oljefri och inte brukar orsaka mycket hudirritation. Mineral stiftelser finns i både flytande och pulverformer. Detta kan vara det bästa valet om du har både fet och känslig hud.

Leta efter stiftelser som innehåller zinkoxid eller serecite, eftersom dessa ingredienser hjälper till att lugna inflammation och absorberar överflödig ansiktsolja. Var noga med att undvika makeup med ingredienser såsom parabener, BHT och vismutoxiklorid. Naturliga stiftelser är ytterligare ett alternativ till vanliga märken. Dessa stiftelser kan vara ett annat bra val för dem med fet och känslig hud.

  • Stiftelsen för fet hud.
  • De med fet hud bör vara noga med att välja en oljefri solskydd för dagligt bruk.
  • Matte fundament är avsedda att absorbera olja och skapa en slät duk för ytterligare makeup.
  • Icke-komedogent makeup är utformad för att undvika att orsaka akne.