Vad är Honeysuckle?

September 27

Kaprifol hänvisar till en mångskiftande grupp av blommande vinstockar som växer i större delen av Asien, Europa och Amerika. I själva verket finns det cirka 180 olika arter i släktet Lonicera, med majoriteten av arten som finns i Kina. Du kommer bara hitta Honeysuckle på norra halvklotet av jorden. Inga sorter har hittats i det södra halvklotet.

Många människor njuta av kaprifol eftersom du kan ta trumpetliknande blommor utanför vinstockar och smutta nektar från botten av blomman. Nektarn är säkert att konsumera, men andra delar av kaprifol kanske inte. Särskilt många kaprifol växter producerar bär som är giftiga, med några få undantag. Av säkerhetsskäl, aldrig äta planta € s bär om du inte vet med säkerhet att de är en av de få icke-toxiska typer.

Kaprifol är relished som en klättring vinstockar, och eftersom de flesta sorter har en söt, honungsliknande doft när i blom. Hus med spaljéer av kaprifol anses trevlig att lukt och estetiska sinnen. Väletablerade vinstockar kan lätt klättra upp till toppen av ett högt hus, speciellt om de planteras i en partiell sol / skugga miljö.

Blommorna av kaprifol tenderar att ha en klocka eller trumpet form och finns i en mängd olika färger och storlekar. En av de mest populära i Europa, kallad woodbine eller L. periclymenum producerar rosa eller krämig gula blommor som växer i kluster. Shakespeare hänvisar till Woodbine som en blomma som är ansluten till lust och sensualitet, och vissa kan fortfarande förknippar denna sort med VIGÖR. Det kan därför inte vara en stor blomma för en första dejt, särskilt som en gåva till alla med intresse för blommor symbolik.

Du € hittar massor av sorter av kaprifol att köpa och plantera i färger som sträcker sig från rent vitt till djupt blå. Många trädgårdsmästare gynnar blå eller lila sorter eftersom de är kända attraktorer för kolibrier, fjärilar och malar. Var noga med att kontrollera med din lokala trädgårdsbutik om hur aggressiva arten du väljer är. Vissa kaprifol sorter klassas som invasiva arter och är kända som trädgård skadedjur, särskilt i Europa och USA. Japanska Honeysuckle är en av de värsta syndarna, och kan lätt kväva ut andra växter i en trädgård.