Vad är ett bröllop Abaya?

October 1

En abaya är en mantel-liknande klänning som bärs av vissa muslimska kvinnor. Den långärmad klänning är avsedd att täcka en kvinna från hennes hals till golvet för att ge henne maximal ödmjukhet. Iklädd ett bröllop abaya är traditionellt bland muslimska kvinnor. Kläder kan bäras under abaya, om så önskas. Wedding abayat kan göras från vilken som helst typ av tyg, i olika färger.

Färgen på ett bröllop abaya är strikt upp till brudens diskretion. Vissa kvinnor bär vita, grädde eller champagne färgade brud abayas. Andra kvinnor kan bära en abaya i djupa ädelstenstoner på deras bröllopsdag. Traditionella västerländska bröllopsklänningar är i allmänhet inte lämpligt för en muslimsk kvinna som klär sig i den blygsamma hijab stil, eftersom de inte ger mängden täckning önskas av kvinna som vill klä sig anständigt på hennes bröllopsdag. En abaya är utformad för att hänga löst på en kvinna så hennes kroppsform är dolt.

Även om ett bröllop abaya är en löst sittande plagg, kan det ofta vara ett sätt uttalande. Det finns många olika konstruktioner av bröllops abayat, från enkla ett stycke outfits gjorda av linne till rikt dekorerade siden eller satin klänningar. En abaya kan även göras av två stycken, med ett lättare material såsom chiffong över satin crepe material med spetskant.

När du väljer en abaya, bruden-till-vara bör prova flera olika stilar. Den abaya kan vara over-the-head typen, där klänningen är en pjäs som sätts på genom att föra den ner över huvudet. Vissa brud abayat sätts på som en kappa, sedan fästs i fronten. Andra bröllop Abaya konstruktioner kräver bäraren att få klänningen över huvudet, men den har några fästen på sidan. En annan stil har en lång slits på ena sidan som kräver en annan klänning att bäras under. Den underklänning kan ha en accentfärg, lägga ett intressant sätt uttalande.

När en abaya bärs, kommer kvinnan bära något som liknar en lång halsduk för att täcka sitt huvud och hals. Detta kallas för en hijab eller shayala. Vissa brud abayat kan komma med en matchande hijab, vilket gör det enkelt att handla både bitar av kläder i en gång. Hijab finns också i olika stilar och färger, och behöver inte nödvändigtvis matcha bröllopet abaya.