Vad är en Pond Cypress?

February 18

En damm cypress är ett lövträd som är en del av Taxodiaceae växtfamiljen. Den har en smal, pyramidal form som funktioner pekade kvist liknande blad. Denna typ av träd växer i allmänhet längs kanterna av strömmar eller träsk. Dammen cypress brukar planteras i parkeringsplats öar eller på bostadsgator. Det är lätt att underhålla, men dammen cypress är mottagliga för svampsjukdom kvist gissel.

Vetenskapligt är dammen cypress kallas Taxodium ascendens. Det liknar Sumpcypress, som vanligtvis kallas sumpcypress. Dammen cypress aktierna anläggningen släktet Taxodium med ett annat träd, Taxodium mucronatum, som kallas Montezuma cypress.

Livsmiljön i dammen cypress består av grunda dammar och våtmarker. Det är hemma i kust slätter sydöstra USA Dammen cypress kan frodas i US Department of Agriculture härdighet zoner 5b-9.

Detta träd växer i allmänhet (15-18 m) 50-60 meter i höjd och sprider (3-4,5 m) ca 10-15 fot. Den har en symmetrisk baldakin som är smal upptill och bred vid botten. Den täta lövverk består av gröna blad som aktiverar koppar under hösten.

Blommorna i detta träd blommar under våren och är inte särskilt märkbar. De ge vika för bruna frukter som är ovala och vanligen 1-3 tum (2,5-7,6 cm) i diameter. Fåglar och ekorrar foder på frukterna.

Detta träd kan frodas i de flesta typer av mark inklusive sanden, lera, och lera. Jorden pH varierar vanligtvis från surt till svagt alkaliskt. En markens pH över 7,5 anses alltför alkaliskt för dammen cypern. I sin naturliga miljö, är jorden fuktig och ibland nedsänkt.

Eftersom jorden kan bli vattenfyllt, har detta träd utvecklat unika root projektioner som sticker upp genom marken och ovanför vattnet. Detta tillåter rötterna att utbyta gaser med atmosfären. Bristen på dräneringen inte hindrar trädet.

När det finns en brist på vatten, utnyttjar detta träd annan unik anpassning för att överleva. Det kommer att släppa blad under längre perioder av torka för att spara vatten för vitala delar av trädet. Bristen på bladen påverkar inte trädet.

Ett mer allvarligt problem som påverkar detta träd är kvist gissel. Den svampsjukdom orsakar tips av grenarna till förfall. Om den lämnas obehandlad kan hela grenen ruttna. Det rekommenderas att beskära döda grenar för att hindra svampen från att sprida sig.