Skillnaden mellan grundläggande och betalda resultat på sökmotorer

November 13

När en sökmotor returnerar sina sökresultat, det ger dig två typer: organiska och betalda. Organiska sökresultat är webbsidans listor som bäst matchar användarens sökfråga baserat på relevans. Även kallad "naturliga" sökresultat, ranking hög i de organiska resultaten är vad SEO handlar om.

Betalda resultat är i grunden reklam - webbplatsägare har betalat för att få sina webbsidor visas för vissa sökord, så dessa uppgifterna visas när någon kör en sökfråga som innehåller dessa sökord.

På en sökresultatsida, kan du berätta betalt resultat från organiska ettor eftersom sökmotorer avskilda de betalda list, sätta dem ovanför eller till höger om de organiska resultaten, eller ge dem en skuggad bakgrund, kantlinjer, eller andra visuella ledtrådar. Följande bild visar skillnaden mellan betalda listningar och organiska resultaten.

Skillnaden mellan grundläggande och betalda resultat på sökmotorer

En träfflista från Google och Yahoo! med organiska och betalda resultat markeras.

Den typiska webbanvändare kanske inte inser att de tittar på äpplen och apelsiner när de får sina sökresultat. Att veta skillnaden möjliggör en sökare för att göra ett bättre underbyggt beslut om relevansen av ett resultat. Dessutom, eftersom de betalda resultaten är reklam, de kan faktiskt vara mer användbar för en shopping sökare än en forskare (som sökmotorer gynnar forskningsresultat).