Hur når jag den perfekta Smile?

March 28

Naturligtvis vad exakt omfattar perfekt leende är öppet för viss debatt. Vissa skulle säga att alla leenden är perfekta, och att vi inte ska försöka uppfylla vissa samhälleliga standard skönhet som innebär en hel del underhåll och arbete. Generellt är dock en perfekt leende består av två huvudsakliga delar: vithet och tand uppriktning. Vithet kan hanteras till viss del hemma, medan tand inriktning kräver att se en professionell.

Tand anpassningen är en knepig sak, består av många olika faktorer, men är avgörande för att ha en verkligt perfekt leende. Det finns några grundläggande principer till ett perfekt leende som en specialist kommer att försöka matcha göra ditt leende verkligen lysa. För en sak, tänder behöver luta in mot centrum tänderna bara något, i vad som tekniskt kallas en mesial lutning. För en annan, bör raden av de övre tänderna ungefär matchar raden av underläppen. Proportioner är också mycket viktigt i ett perfekt leende, med bredd och längd av de centrala tänderna vara mest avgörande, men förhållandet mellan storlekarna på alla sex framtänder också spelar i hur ett leende visas.

I det förflutna, det enda verkliga alternativet att justera tänderna var att ha ganska påträngande, mycket visuellt uppenbara hängslen installerade. Dessa kan finnas kvar på åratal, för att långsamt föra tänderna i önskad inriktning. Men nu finns ett alternativ i Invisalign, en uppsättning tydliga tand skadereglerare som har blivit otroligt populärt. Tiotusentals tandläkare och ortodontister nu inrättas för att installera och hantera Invisalign system, vilket gör dem ganska lätt att få in.

Invisalign faktiskt gör det mycket lättare för vanliga människor att komma närmare ett perfekt leende, eftersom de är på många sätt lättare att hantera, och har inte den stigmatiseringen traditionella metall hängslen hos vuxna. De är ett avtagbart inriktningssystem, vilket innebär att maten kan ätas normalt utan krångel av normala hängslen, och de kan rengöras regelbundet. Tänderna är långsammare justeras än med metall hängslen, men så småningom de rätade, med patienten byter till en ny uppsättning av juste med några veckor. Det bör dock noteras att Invisalign är betydligt dyrare än traditionella metallsystem.

Tandblekning är en annan stor del av att få ett perfekt leende, och på senare år har det blivit väldigt populärt. Tandläkare kan göra en mycket starkare tandbleknings regim än vad som kan göras hemma, applicera en hög koncentration blekning gel och använder laser för att påskynda processen. Ett stort urval av at-home kit är också på marknaden, med olika kostnader och varierande nivåer av blekmedel. Dessa inkluderar remsor av olika styrkor, samt at-home skär mycket som de som används i en tandläkarmottagning.

Faner är ett annat alternativ för att skapa den perfekta leendet, och många kosmetiska tandläkare använder dem istället för blekning. De är tunna porslins täcker för tänderna, och när den används på varje tänderna kan göra en helt perfekt leende. Naturligtvis kan kostnaden för en fullständig kosmetisk uppgradering av munnen, inklusive faner och kosmetisk kirurgi på tandköttet kosta i närheten av $ 100.000 $ (USD). Däremot kan Invisalign kosta runt $ 10.000 USD för en normal mun, och blandas med vanlig tandblekning detta kan leda till en nära-till perfekt leende.

  • Tänder kan rätas genom hängslen eller andra ortodontiska behandlingar.
  • Vissa människor har sina tänder whitened för att få en ljusare leende.
  • Många kosmetiska tandläkare använder skalfasader för att bidra till att skapa den perfekta leende.
  • Invisalign hängslen nu göra det lättare att uppnå den perfekta leende utan att behöva metall hängslen.
  • Rakare, vitare tänder kan hjälpa till att förbättra en persons utseende.