Vad är Arroz Con Pollo?

October 16

Arroz con pollo när översatt från spanska till engelska betyder ris med kyckling. Det är populärt i hela många karibiska och latinamerikanska länder, särskilt i Costa Rica, Honduras, Dominikanska republiken och Puerto Rico, tillsammans med Columbia, Kuba, Peru och Panama. Även om de flesta av dessa länders invånare hävdar skålen påbörjade med sina förfäder, är dess rötter oftast spåras tillbaka till Spanien.

Oavsett dess ursprungsland, ingredienserna i arroz con pollo är ganska standard. De omfattar i allmänhet kyckling, ris, öl, kyckling eller grönsaksbuljong, saffran och sofrito, tillsammans med lagerblad, spiskummin och koriander för att lägga kryddighet till skålen. Sofrito är en vanlig spansk baslivsmedel, som är en blandning av vitlök, söta och varma paprika och lök sauterade i olivolja. I vissa recept är saffran ersätts av paprika eller Annattoextrakt frön, som kommer från achiote anläggningen och ger det en aning pepprig smak till rätter.

Historiska konton arroz con pollo uppger att efter morerna invaderade Spanien 711, migrerade de mot Gibraltar sund, en kustregion i södra Spanien som gjorde utbytet av varor genom de lokala portarna lätt. De importerade enligt uppgift många exotiska kryddor, inklusive saffran, en av de särskiljande beståndsdelarna i arroz con pollo. Detta faktum, tillsammans med införandet i receptet av färgglada grönsaker gynnas av morerna, stöder dessutom teorin att de skapade den ursprungliga arroz con pollo skålen.

Användningen av spiskummin och koriander i de flesta arroz con pollo recept ingredienser pekar också på morerna som de troliga skaparna av skålen, eftersom dessa kryddor fanns tillgänglig för dem innan de flesta andra kulturer. Moriska anpassade lutade också starkt mot kommunala, familj-stil middagar. Eftersom denna maträtt är traditionellt serveras från en pott skickas runt bordet, historiker pekar på denna ritual som stöder antagandet att arroz con pollo påbörjade med morerna.

Det finns nästan lika många Arroz con pollo recept som det finns kulturella grupper som hävdar den ursprungliga skålen som sin egen. De grundläggande stegen börjar vanligtvis med uppvärmning av saffran, Annattoextrakt frön eller paprika i olivolja och ugnsbaka de delar av en skära upp kycklingen då. De flesta recept rekommenderar marine kycklingen i adobo, en kryddig marinad finns på latinska marknader, under 24 timmar före tillagning.

Efter kycklingen är brynt på alla sidor, och Annattoextrakt frön avlägsnas, om tillämpligt, lagerblad och sofrito läggas till stekpanna och rörs in i kycklingdelar. Arborioris sättes till stekpanna, tillsammans med öl och buljong, och blandningen kokas tills vätskan absorberats av riset. Olika recept antingen rekommendera att täcka pannan eller lämnar det avslöjats under det sista steget.

  • Arborioris används i arroz con pollo.
  • Många restauranger i den gamla delen av Havanna erbjuda arroz con pollo, en traditionell kubansk maträtt.
  • Arroz con pollo görs med liberala mängder olivolja.
  • För att göra arroz con pollo, latinamerikanska kockar gnugga kyckling med kummin, peppar och andra kryddor.
  • Annattoextrakt utsäde, som används för att göra arroz con pollo.
  • Arroz con pollo ofta smaksatt med koriander.