Vad är en Machinist Calculator?

February 8

En maskinist räknare är en kalkylator som innehåller många en-knapp formler som vanligen används under bearbetningsprocessen; den är avsedd att användas av machinists och dem som har liknande yrken. Att klippa eller formen delar, maskinister behöva beräkna matning och skärhastighet och en maskinist s kalkylator kan hjälpa till att beräkna dem snabbt. Om ett rutnät av hål måste borras i del, då denna räknare kommer att visa maskinister hur mycket utrymme måste vara mellan varje hål. Geometri ekvationer komma vanligtvis upp när maskinister gör en del, och denna räknare har många grundläggande geometri formler. Ledningar vanligen behövs med vissa delar, och denna räknare kommer att berätta maskinister trådstorlek som krävs för den del.

Bland de vanligaste beräkningarna maskinister behöver göra är de bestämma matning och skärhastighet. Dessa siffror måste vara exakt eller metallen som bearbetas kan ha en felaktig form, kan storleken vara fel eller skärverktygen kan slitas ut snabbare. Medan denna beräkning kan göras på papper, introducerar detta en större möjlighet till mänskliga fel och oftast tar mycket längre tid att räkna. För att få de nödvändiga siffrorna med en maskinist s kalkylator, maskinister kopplar helt enkelt en del grundläggande information - till exempel borrstorlek och vinkel - i enheten.

Vissa delar kräver ett rutnät av hål, oavsett om montering andra delar till nätet eller för att skapa åtkomst för sladdar. Dessa hål behöver normalt vara enhetlig och, även om det oftast inte är för svårt för maskinister för att utföra detta för hand, påskyndar maskinisten räknare processen. Även om nätet är inte helt enhetlig, de flesta räknare tillåter maskinister att koppla in exakt positionering information för en korrekt rutnät.

Geometri ekvationer och problem, till exempel att hitta rätt vinkel eller beräkning område, vanligen komma upp när maskinister förbereder sig för att maskinen en del. En maskinist s kalkylator har vanligtvis en lista med en knapp formler för vanliga geometri problem. Om det inte finns en enda knapp formel, då de flesta av dessa räknare kan utföra grundläggande matematik, så maskinister kan koppla in siffrorna som de skulle med en vanlig miniräknare.

Efter en del bearbetas, kan den behöva trådar för matning eller andra skäl. Det finns många trådstorlekar, och att välja fel tråden kan ge otillräcklig effekt eller tråden kan vara för tjock för att passa in ordentligt i den delen. Baserat på den del tänder storlek, total storlek och andra faktorer kommer maskinisten räknare berättar användarna hur tjock en tråd måste vara ordentligt passform.