Vad är Calendula Salve?

May 11

Calendula salva är en mjukgörande görs med utdrag ur ringblomma anläggningen, som också ibland kallas "ringblomma." De extrakt av denna växt tros ha anti-inflammatoriska egenskaper. Av denna anledning är ringblomma salva ofta för att behandla hudåkommor och olika typer av sår som påverkar huden. Calendula är också tros vara anti-svamp och anti-bakteriell, vilket gör den utmärkt för behandling av hudproblem och hudsår.

Det finns en rad olika hudåkommor som kan behandlas med ringblomma salva. Den kan användas för att behandla åderbråck och kan hjälpa att läka blåmärken. Den kan också användas på brännskador, skrapsår och skärsår på huden. Calendula salva kan också användas för att läka och lugna hud som har solbränd.

Mjukgörande medel som görs med calendula kan även användas på ömtåliga babyhuden. Vissa föräldrar väljer att använda denna typ av salva att hjälpa till att läka blöjeksem. Förutom att behandla blöjeksem på barn, kan Calendula salva också användas för att behandla hudirritationer och utslag på vuxna. Medan irriterad hud bör lämnas att andas, bör repor och nedskärningar som behandlas med denna typ av salva täckas med ett bandage eller bomulls dressing. Den salva bör appliceras på nytt efter bad eller tvätta irriterad eller sårade området.

Denna typ av salva kan vara särskilt användbart på sår som tar lång tid att läka eller besvärande sår. Den kan användas flera gånger på samma område och är lätt att ansöka på nytt. Dessutom, för att de antiinflammatoriska egenskaperna hos den eteriska oljan hjälper till att minska smärta och svullnad kring det oroliga området.

De flesta salvor gjorda med ringblomma är formulerade med endast ett fåtal ingredienser. Vanliga ingredienser inkluderar bivax och olivolja. Ibland andra eteriska oljor läggs till salva också. En vanlig ytterligare eterisk olja är lavendelolja, vilket gör det uppmjukande lukten vackra. Ibland Teträolja läggs till mixen för att öka de antibakteriella egenskaperna hos salva.

Det är viktigt att notera att även om Calendula salva kan vara ett mycket användbart alternativ att ha i ett hushåll kit första hjälpen bör allvarliga brännskador, utslag, skärsår och skrubbsår inspekteras och klädd av läkare eller sjuksköterska. Varje gång huden blir infekterad, bör en läkare konsulteras. För grundläggande första hjälpen och mindre sår, kan salvor vara lika användbar, om inte mer, än antibiotika salvor.

  • Calendula salva kan användas för att läka blöjeksem.
  • Calendula salva kan appliceras på åderbråck eller blåmärken.
  • Bivax är en vanlig ingrediens i Calendula salva.
  • Calendula salva används ofta för att läka blåmärken.
  • Calendula salva används ofta för att läka solbränna.