Vad kan jag göra med en Bachelor of Applied Science Degree?

May 7

Vad du kan göra med en Bachelor of Applied Science (BAS) examen beror mycket på vilket område du är specialiserade på. Det finns många områden där en person kan få arbete efter att ha fått en bachelorâ € s examen i ett område som detta. Några av de vanligaste anställnings fälten är i hälsovården, byggledning, och nätverksadministration. Du kanske också kunna använda graden att hitta ett jobb i datoranimering eller grafisk design.

En Bachelor of Applied Science är en fyraårig examen ofta eftersträvas av dem som är intresserade av att arbeta på en rad tekniska områden. De kurser för denna grad innebär oftast mer praktiskt arbete och studier snarare än teoretiskt arbete, och klasser använder ofta praktisk inlärningsmetoder. Vissa skolor erbjuder en examen för dem som redan har en Associate of Applied Science och som vill fortsätta att arbeta mot en högre nivå examen. Denna grad kan också användas för att fortsätta arbeta mot en Mastera € s examen eller doktorsexamen, även om detta görs vanligen för medicinska fält eller som är intresserade av undervisningen.

Några av de vanligaste typerna av jobb som finns efter att en Bachelor of Applied Science examen är inom olika områden av förvaltningen eller medicinsk arbete. Sjukvårds befattningar, till exempel, är ofta fyllda av dem med denna typ av examen. Office management och personal chefspositioner kan också vara ett bra alternativ.

Du kan även använda denna grad för att få ett jobb i byggledning. Detta kan vara särskilt användbart om du är i ett område med mycket byggnadsarbeten, där det kan finnas mer konkurrens om sådana positioner. Om du är intresserad av att arbeta inom datavetenskap eller informationsteknik (IT), då denna typ av examen kan också vara till hjälp. En BAS examen i nätverksadministration, till exempel, kan ofta hjälpa dig att få arbete som ett nätverk eller webbplatsens administratör.

Det finns också områden som kombinerar konstnärlig förmåga och tekniska förmåga att ni kanske kan komma in när du har en Bachelor of Applied Science. Datoranimation, till exempel, är ofta starkt beroende av både konstnärlig skicklighet och datorkunskap, och många program i datoranimation bidrags BAS examen. Du kan också söka efter program i grafisk design eller datorstödd design och utformning som kommer att ge dig graden och erfarenhet som krävs för att arbeta i dessa branscher.

  • Efter att ha fått en Bachelor of Applied Science examen, kan en person få arbete i hälsovården fält.