Hur Cook mat som är bra för student Brain

September 20

Fisk är ganska mycket den bästa maten du kan ha för att bygga hjärnkapacitet som student. Dessutom är fisk otroligt lätt att laga mat. Så om du behöver för att fylla på några hjärnkapacitet, överväga dessa recept Merparten av tiden, kan du linda fisk i folie och slå till det i ugnen, lämnar den att laga mat när du studerar eller varva ner.

Spiced Tilapia

Liksom annan sötvattenfisk, inte tilapia inte en stark fiskliknande smak, men tar på den variant av vad du laga det med. Så du kommer att lägga till några kummin att ge det en riktigt värmande, aromatisk smak.

När du köper tilapia, be din fiskhandlare att rengöra (tarmen) den och (om det freaks du ut lite) ta huvudet av.

Tillagningstid: 5 minuter

Tillagningstid: 30 minuter

Tjänar: 1

1 tilapia, rensad

1 lime

Olivolja

Sweet chili doppa sås

Mark kummin

75 ml varmt grönsaksbuljong

 1. Sätt ugnen på 200 ° C.
 2. Klipp en bit aluminiumfolie stort nog att svepa fisken i. Vik upp kanterna så att när du sätter beståndet i den inte spiller ut och placera på en bakplåt.
 3. Tvätta fisken under en rännil av kallt vatten och sedan poäng slitsar i varje sida av fisken.
 4. Skär limen i skivor och lägg in i fisken.
 5. Blanda en tesked olivolja med två teskedar sweet chili doppa sås och en nypa malen spiskummin. Skeda blandningen över båda sidor av tilapia, gnugga en del av det i spalterna.
 6. Placera fisken på folien och häll i den varma grönsaksbuljong.
 7. Täta upp folien paketet och placera bakplåten i ugnen. Grädda i cirka 25 till 30 minuter eller tills fisken är kokt. För att kontrollera, öppna paketet och dra en bit av köttet från fisken med en gaffel. Om det lossnar lätt och köttsaften är färglös, är fisken tillagas. Om inte, koka i 5 minuter längre.
 8. Använd en fisk slice eller spatel för att lyfta tilapia från köket folien och på en tallrik. Servera med lite grönsaker eller ris.

Per portion: Kalorier 326 (Från Fat 79); Fett 8,8 g (Mättad 2,3 g); Kolesterol Trace; Natrium 475 mg; Kolhydrater 20,3 g (Dietary Fiber 4,3 g); Protein 41.4g.

Citron och Chilli Haddock

Här är ett annat recept som lägger lite av en kryddig kick att fiska, men den här gången smaken är lite mer kraftfull! Kolja är en perfekt ersättare för torsk, vars nivåer faller på grund av överfiske.

Tillagningstid: 5 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tjänar: 1

1 skiva bröd (brun eller vit), riven i ströbröd (eller försiktigt whizzed i en matberedare)

Zest av 1 citron (riv en citron för att få citronskal)

Nypa torkad chili flingor eller hackad färsk chili

1 filé kolja (du väljer storlek beroende på hur hungrig du är)

2 matskedar majonnäs

Citronsaft

 1. Sätt ugnen på 200 ° C.
 2. Blanda ströbröd, citronskal och chili i en skål.
 3. Skölj kolja filé under en rännil av kallt vatten och torka med en hushållspapper eller bara försiktigt skaka av överflödigt vatten.
 4. Sked ett lager av majonnäs över toppen av kolja och därefter strö brödsmule blandningen över majonnäs. Inte stapla på ströbröd för tjockt; du behöver bara en lätt beläggning.
 5. Placera på en bakplåt och pop i ugnen i 20 minuter eller tills fisken är kokt.
 6. Pressa över lite citronsaft och servera med lite grillat grönsaker eller vad du vill ha.

Per portion: Kalorier 447 (Från Fat 221); Fett 24,6 g (Mättad 3,7 g); Kolesterol Trace; Natrium 424mg; Kolhydrater 15,7 g (Dietary Fiber 0,6 g); Protein 40.7g.