Vad är La Mian?

October 31

La Mian avser hand drog nudlar med traditionella kinesiska tekniker. Kockar som behärskar färdigheten hålls i högt anseende som både kulinariska och performanceartister. En cylinder av deg upprepat sträcks och viks för att multiplicera den in successivt tunnare strängar. Principen, samt estetik processen liknar bilda en stor pizzadeg. De färska pasta nudlar kokas i buljong och serveras på olika sätt, oftast i en soppa.

På kinesiska, mian betyder "nudel" och la översätter "att dra." Medan snabb-serve la Mian restauranger finns i hela Kina och på andra håll, stilen av preparatet har sitt ursprung i västligaste Kina. De enkla nudlar bevarats väl genom torkning, och fungerade som en viktig stapel källa av stärkelse. Många av de provinser i västra Kina är etniska muslimer, inklusive norra Hui, eller uiguriska, människor. La Mian nudlar vädjade till deras behov av halal eller religiöst tillåtet, mat.

Lanzhou är huvudstad i den nordvästra provinsen Gansu. De flesta nudelbutiker identifierar sig som betjänar la mian i Lanzhou stil. Det finns andra distinkt regionala stilar som skiljer sig i förberedelse, konsistens nudlar, och deras servering presentation. Skålen har även gått över till andra länder som gränsar Kina.

Ingredienserna för nudel degen är enkel: vetemjöl och vatten. Turning degen i nudlar, emellertid, är inte så enkelt. Degen ska knådas exakt nog för glutenproteiner för att göra degen elastisk. Olika kockar kan ha egna signaturtekniker för stretching och gallring degen till nudlar. Det finns konvention regionala metoder också.

Bland de vanligaste manövrar, är en cylinder av degen gripas av dess ändar och sträcks genom gyrating det som att hoppa över ett hopprep. Det kan också sträckas genom att snäppa den uppåt och skarpt backa för att smälla en lätt mjölat arbetsbord. Den långsträckta degen vikes och ändarna förs samman. Detta är spunnet, hoptvinnade. Ett finger införes genom den nedre slingan, och den flätade degen dras isär för att bryta vid vikningen.

En skicklig kock kan upprepa dessa motioner om och om igen ganska snabbt. Med varje repetition, antalet nudel trådar dubblar, blir successivt tunnare. När du är klar, hundra nudlar, varje så tunn som angel hair pasta, är inte ovanligt. Det populäraste sättet att äta detta är att koka nudlarna kort i buljong och fungera som soppa.

La Mian tros av många forskare vara den antika föregångare till många av nudlar-i-soppa rätter vanliga i hela Asien. Även skapat annorlunda, koreanska ra myeon och japanska Ramen är mycket lika i färdiga formulär. Nudlarna är också vanligt fungerat som en stek. Under sommaren kan la mian serveras kyld med sallad pålägg och en vinäger dressing.

  • Den typ av preparat som används för att göra la Mian nudlar sitt ursprung i västra Kina.
  • Vetemjöl och vatten används för att göra la Mian nudlar.