Hur väljer jag det bästa Paraffin behandling?

February 6

Paraffin behandlingar är en avkopplande och effektivt sätt att läka och lugna torr, grov eller sprucken hud. De är också effektiva i lugnande smärtsamma symptom i samband med artrit. Behandlingarna som finns är traditionell vax terapi för att återfukta och öppna upp hudens porer, aroma paraffinvax behandling och lavendel vax terapi. För att välja den bästa paraffinvax behandling, helt enkelt bestämma vilka förmåner du vill ta emot. Paraffin behandling inträffar vanligen i spa och skönhetssalonger, men anläggningarna kan skilja sig åt i de typer av terapi som de tillhandahåller, så det är bäst att ringa vidare och ta reda på vilka behandlingar erbjuds innan du går in för behandling.

Vaxet som används i paraffinvax terapi innehåller paraffinolja och är därför betydligt mjukare än andra vax produkter som används inom hälso- och skönhetsindustrin. Även paraffinvax terapi kan användas på en rad olika kroppsdelar, de vanligaste behandlade områdena är händer och fötter. Dessa områden är de mest mottagliga för torrhet och sprickbildning på grund av deras frekvent exponering för elementen och deras upprepad användning för dagliga arbetsuppgifter.

Det finns ett antal alternativ för paraffin behandling, var och en med specifika fördelar. Dessa inkluderar terapeutisk paraffin, flytande paraffin och aromaterapi paraffin. Traditionell terapeutisk paraffin är det bästa valet om du vill behandla dina värkande leder, ömma muskler eller mycket torr hud. Det börjar i ett fast tillstånd och smälts innan terapin börjar.

Flytande paraffin består av mineralolja och är mycket effektivt för hand- och fotvård när de används i hand bad. Det kan komma in alla de små sprickorna i extremiteterna för att mjuka upp huden och läka grova sprickor. Aromaterapi paraffin behandling använder eteriska oljor för att skapa en avkopplande upplevelse som också ger näring åt huden. Oljor, såsom tea tree, persika, apelsin och lavendel blandas med paraffin för att lugna huden och frigör lugnande dofter hela terapin.

En typisk paraffin behandling innebär doppning av den valda kroppsdelen in i ett varmt vaxbad 1-5 gånger för att skapa en beläggning på huden. Den kroppsdel ​​lindas sedan ganska hårt i plastfolie eller bakplåtspapper. Inpackningen hjälper till att behålla så mycket värme i som möjligt för att verkligen mjuka upp huden under. Behandlingar varar oftast 20-30 minuter.

Regelbundna behandlingar, särskilt i de kallare månaderna, kan hjälpa till att hålla huden mjuk och smidig. Paraffin behandling är också vanligt förekommande före manikyr och pedikyr för att mjuka upp huden och nagelband. Med hjälp av en bra fuktkräm mellan behandlingarna hjälper förlänga de positiva effekterna.

  • En manikyr ger en person en paraffinvax behandling.
  • En kvinna doppa handen i smält paraffin.
  • Ett paraffinvax behandling kan hjälpa till att förhindra sprickbildning i huden på händerna.
  • Paraffinbehandlingar kan användas för att hjälpa till att lugna och läka torr hud.