Vad är Dirigibles?

February 17

En dirigible, även känd som ett luftskepp, är en typ av flytande motor motordrivna farkoster med en styrmekanism. Den dirigible skiljer sig från en väderballong, som ballonger har inga styrsystem eller makt och är obemannad. Luftskepp är också särskiljas från flygplan på grund av deras specialiserade långa kroppar. Luftskeppet är fylld med en lätt gas, såsom helium, som ger lyft. Till skillnad från ett flygplan, har en styrbar heller inga vingar, men bara stjärtfenorna.

Formen på en styrbar är känd för de flesta konsumenter som har sett luftskepp, eller icke-stel luftskepp, svävande över himlen. De flesta luftskepp har en lång, ungefär cylinderformad kropp, som göder i mitten. På framsidan av dirigible är ett förtöjningssystem så att dirigible kan dockas. Inbäddat under farkosten på framsidan är en lätt däck, där besättningsmedlemmarna är statione. Fördelade utmed kroppen av dirigible är drivmotorer och baksidan styrenheten som har ett roder och en horisontell stabilisator som fungerar för att hålla styrbara upprätt.

Den grundläggande principen för ett lättare än luft farkoster har funnits sedan slutet av 1700-talet, då designer för en farkost lättare än luft förflyttas först utformade. Föregångaren till dirigible var luftballong, först flugit 1783. På 1850-talet, var den första prototypen av dirigible flygas av Henri Giffard. I slutet av 1800-talet, andra versioner av dirigible började dyka upp, göras mer praktiskt genom uppfinningen av bensinmotorer. I början av 1900-talet, började luftskepp för att svepa över världen, genom ett antal nationer däribland Tyskland, USA, och Storbritannien.

Luftskepp spelat en roll i första världskriget, med de flesta av stormakterna som använder mjuka luftskepp för att göra observationer, och Tyskland med hjälp av halvstyva luftskepp att släppa bomber på London och resten av England. Luftskepp fortsatte att vara populär genom 1930-talet, trots upprepade olyckor och insikten att fasta ving flygplan var ett bättre val för transport. Så småningom, produktion av luftskepp för militärt bruk upphörde, medan ett begränsat antal fortfarande gjorda för civila.

Den kanske mest kända styrbar någonsin gjorts har varit Hindenburg, som exploderade vid Lakehurst, New Jersey 1937. Hindenburg byggdes av Zeppelin Company i Tyskland, som dominerade den styrbar marknaden i många år. Designad för att vara en lyx luftskepp, Hindenburg var en massiv hantverk, ursprungligen avsedd att fyllas med helium, den nonflammable gas som hade använts i amerikanska luftskepp sedan 1920-talet. Dock var skeppet uppblåsta med väte eftersom tyskarna hade ingen tillgång till helium.

Medan fortfarande dockning vid Lakehurst, den bakre delen av Hindenburg eld, vilket orsakar att styrbara att förlora hiss. Det började sag mot marken medan besättningen och passagerarna försökte fly. Förvånande, 62 av de 97 personer lyckades ombord fly Hindenburg, vilket troligen exploderade på grund av den brännbara lösningen används för att dopa, eller sigill, på utsidan av båten. Explosionen av Hindenburg förde systemet att ersätta lyx ocean liners med luftskepp till ett stopp, och hantverks användes främst för nyhet syfte senast i slutet av det tjugonde århundradet.

  • Exempel på tidiga luftskepp, däribland flera luftskepp.
  • Räkna Ferdinand von Zeppelin var en pionjär i styv styrbar design.
  • Luftskepp, liksom de icke-stela luftskepp som ofta ses vid idrottsevenemang, använder helium, en gas som är lättare än luft, att stanna väders.