Hur använder jag Kreatin för Bodybuilding?

September 11

Kreatin finns naturligt i musklerna i människokroppen, och ansvarar för att skapa det ämne som ger musklerna energi att ingå avtal, vilket är nödvändigt för dem att bygga upp. Kosttillskott tillverkade med kreatin har länge använts av kroppsbyggare för att förbättra sin fysiska prestation och därför påskynda den tid det tar för dem att nå sina mål. För att använda kreatin för bodybuilding, måste du först bestämma vilken dos du ska använda. Då kan du antingen göra en hög dos fasen för att bygga upp den mängd kreatin i musklerna eller helt enkelt ta din rätt dos varje dag. När du tar detta tillägg, är det viktigt att du förbrukar mycket vatten; annat än att det enda du behöver göra är att lyfta vikter till din fulla kapacitet och fortsätta arbeta för att nå dina mål.

Mängden kreatin att du tar dagligen kommer att bero på din vikt. För de flesta människor, kommer detta varierar från 2 tsk (6 gram) till fyra teskedar (12 gram); ju mindre du väger, desto mindre kreatin du behöver. Innan du tar något supplement eller bestämma doseringen, är det viktigt att du talar med din läkare och en betrodd och certifierad personlig tränare. Med information och förslag från båda dessa individer, kommer du att kunna bestämma lämplig dos av kreatin för bodybuilding.

Många bodybuilders väljer att ta en högre än normalt dos av detta tillägg för ungefär en vecka innan du byter till den vanliga doseringen för sin vikt känd som last fas. I teorin, ger detta en uppbyggnad av kreatin i musklerna, potentiellt ger snabbare resultat. Trots detta, en vanlig dosering baserad på en persona € s vikt ger i allmänhet samma resultat som en kreatin laddningsfasen. Om du väljer att göra en högre dos, kommer du att ta mellan fyra teskedar och 7 teskedar (21 gram) per dag, helst med vatten eller en icke-sur juice såsom druva eller äpple. Detta kan hjälpa din kropp att absorbera kreatin, även sura juicer, speciellt apelsinjuice, kan göra kreatin för bodybuilding värdelös.

När du är klar med laddningsfasen, eller i stället för det, du kan börja underhållsfasen. Detta kommer att baseras på den dosering som du, din läkare och din personliga tränare inställd för dig. Utanför det faktiska beloppet, är detta samma som laddningsfasen: ta tillskott av kreatin dagligen med en icke-sur saft eller rumstempererat vatten. De dagar som du tränar, ta det direkt efter träningen.

Medan du tar kreatin för bodybuilding, är det viktigt att du dricker mycket vatten. Generellt rekommenderas att du förbrukar minst 8 koppar (1,9 liter) per dag. Detta beror på att musklerna använder vatten för att reparera sig själva efter lyft, och kreatin hjälper till att dra mer vatten till musklerna. Om du inte dricker tillräckligt, kan du uppleva uttorkning eller kreatin kanske inte fungerar till sin fulla potential.

Det primära syftet med detta tillägg är att öka din bodyâ € s återhämtningstiden så att den kan arbeta mer effektivt och förbättra prestanda snabbare. Av denna anledning finns det ingen verklig skillnad i ditt träningsschema när du tar kreatin för bodybuilding. Helt enkelt träna som vanligt, lyft fram trötthet. För de flesta människor, kommer kreatin öka mängden upprepningar eller vikt som det tar att känna sig trött, gör du naturligtvis kunna lyfta mer. Allt du behöver göra är att fortsätta att arbeta mot dina mål.

  • En persons vikt avgör hur mycket kreatin han eller hon ska ta.
  • En kroppsbyggare.