Vilka är de olika Ibuprofen biverkningar?

September 6

Ibuprofen, en mycket vanlig icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), har biverkningar som kan delas upp i två klasser. Drogen kan ha milda och unconcerning biverkningar som är övergående eller obekväm nog att sluta använda läkemedlet. En annan klass av ibuprofen biverkningar är mycket allvarligare och kan kräva omedelbar läkarvård. Thereâ € s vanligtvis ingen fråga om fortsatt användning av läkemedlet i framtiden; Det får inte längre användas om en allvarlig biverkning uppstår.

Lika effektivt som ibuprofen kan vara att behandla smärta och inflammation, kan det också vara svårt för vissa människor att smälta. Även en enkel dos kan orsaka vissa magont, och multipla doser kan leda till sura uppstötningar, diarré, mild till måttlig magont eller illamående. Vissa människor också rapportera ökad gasbildning när de använder medicinen. Intag ibuprofen med mat kan minska dess effekter på magen, men det ISNA € t alltid fallet, och för ett fåtal personer, ibuprofen biverkningar som påverkar magen uppväger fördelarna med att ta drogen.

En annan milda ibuprofen biverkningar är en känsla av yrsel. Detta är mindre vanligt än de negativa effekter på magen. Andra människor rapporterar klåda i huden eller mild utslag. Ytterligare måttliga effekter omfattar en känsla av ångest eller oro, vision som är suddig, eller tinnitus, annars beskrivs som en känsla av att öronen har en ringande ljud.

När dessa ibuprofen biverkningar inträffar, kan människor vill kontakta sin läkare innan du tar flera doser. Speciellt om läkemedel har rekommenderat att behandla ett tillstånd, kan det vara viktigt att säkerställa att itâ € s värt att fortsätta den. Läkare kan ha möjlighet att rekommendera eller ordinera något annat som har färre biverkningar och är lika effektivt.

Med mer allvarliga ibuprofen biverkningar måste säkras omedelbart medicinsk hjälp. En fara med detta läkemedel är risken för allergisk reaktion. Allergi mot ibuprofen kan uttryckas som nässelutslag eller extrem klåda eller utslag på huden. Människor kan ha en svullen hals, mun, ansikte eller tunga. Andningen kan ansträngd och väsande andning eller astma kan uppstå.

Ytterligare biverkningar tyder allvarlig reaktion inkluderar tecken på tarmblödning som blod i avföring eller svart avföring. Extreme kräkningar med blod i den, eller kräkningar som ser grunderna för kaffe är mycket oroande. Människor kan också utveckla gulsot och har gulfärgning i ögonvitorna eller huden särskilt i ansiktet. Vissa människor utvecklar ett utslag och mycket smärtsam magont. Långvarig användning kan orsaka långlivade och blåmärken, och en del människor får en extremt stel nacke, lider kramper, och har influensaliknande symptom.

Andra rör ibuprofen biverkningar sällan urinering och synproblem. Eventuella symtom på bröstsmärta eller förändringar i balans är också av intresse. Även om dessa biverkningar är sällsynta, när folk tar något läkemedel som de bör vara medvetna om potentiella tecken på fara så att de kan få lämplig vård om det behövs.

  • Ibuprofen kan orsaka magont hos vissa personer.
  • Ibuprofen är ett vanligt icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel.
  • En ibuprofen allergi kan omfatta utveckling av bikupor.