Indoor Air Quality Test

June 13

Luften vi andas är en angelägenhet för oss alla. När luftkvaliteten är dålig, är vi mer benägna att drabbas av andningsproblem som hosta, astma, allergier, nysningar och mer. Vissa problem är allvarligare. På grund av detta, en del människor behöver stanna inomhus när utomhusluftens kvalitet är dålig.

Men, hur är det med luften inomhus? Även om du inte kan ge den mycket eftertanke, luften i ditt hem eller i andra inomhus områden har potential att bli förorenad som luften utanför gör. Pollen, sällskapsdjur ilska, mögel, damm och andra partiklar kan hittas i luften inuti, och eftersom de flesta av oss tillbringar större delen av vår tid inomhus, hålla luften ren är viktigt.

Lyckligtvis finns det sätt att effektivt förbättra inomhusluftens kvalitet. Det finns olika system, filter och maskiner som kan hjälpa till rengöring och rena luften så att du kan känna dig mer tillfreds om luften i ditt hem. Många av dessa metoder kan vara potentiellt dyrt, och du kanske inte vill investera i en sådan kostnad om du inte vet att det finns ett luftkvalitetsproblem.

För att ta reda på om det finns ett problem med luftkvaliteten inomhus, kan du testa området. För att göra detta, har du ett par alternativ. Först kan du anlita en professionell för att testa området för luftkvalitetsproblemen. En tekniker kommer att kunna berätta vad föroreningar och allergener är framträdande i området. Denna tjänst djupgående kan vara till stor hjälp, men det kan också kosta en hel del pengar för att ha gjort. Du har också valet att göra ett test själv, vilket är något billigare. Detta innebär att använda en enhet som kommer att samla in prover från luften som kan analyseras. Efter insamling av proverna, kommer du skickar enheten till ett labb som ska testas, varefter du kommer att skickas information om ditt hem luftkvalitet.

När du har kunskap om vad som finns i din luft, kan du bestämma vad det bästa sättet att hjälpa rent det är. Det finns många produkter där ute som kan minska problemen med luftkvaliteten och den du väljer bör bero på vad allergener och föroreningar finns i din inomhus utrymme.

Om du känner att du kanske har en inomhusluftens kvalitet problem, kan det vara en bra idé att ha området testas antingen av en professionell eller med en gör-det-själv-kit. Genom att lära sig vad föroreningar är i området, kan du börja att åtgärda problemet på rätt sätt.