Vad är kokt Pudding?

October 4

Många amerikaner är obekanta med kokt pudding, även om de kan ha tjänat den i en restaurang eller som gäst och tänkt på det som en typ av kakan. Ångad pudding börjar med en tjock, söt smet som hälls i en dedikerad pudding mögel eller annan behållare modifieras för att passa syftet och kockar genom ångning med varmt vatten. Till skillnad från den mycket nyare krämig amerikansk pudding, ångad puddingar har en lång och respekterad historia i Storbritannien och Europa.

Många typer av kokt pudding är tätare än en traditionell tårta och värdar tjäna dessa puddingar med choklad, citron, eller hallonsås som en folie till deras tjocka, rik smak. Dessa puddingar, som har sitt ursprung i Storbritannien, är byggd på en grund av mjöl, flingor, eller andra korn med smör, och i fallet med söta ångad puddingar, socker, melass eller honung. Vissa puddingar inkluderar talg, vilket är ett hårt fett finns runt organen i kor eller får, och gamla skolan ångad pudding entusiaster är fast i tro att ingenting kan ersätta det.

En av de mest kända typer av kokt pudding är en jul pudding, liknande semestra fruktkaka. Christmas pudding görs med mjöl och ströbröd, flera ägg, socker, och talg. Ett antal av torkade och kanderad frukt vara med, oftast russin, strömmar, och plommon eller körsbär. Kockar lägger ofta valnötter, pekannötter, mandel eller andra nötter också.

Spektakulära för semester, liksom för andra tillfällen, är tranbär kokt pudding enklare än vissa andra. Förutom torra ingredienser som mjöl, socker och bakpulver, denna pudding terar färska eller torkade tranbär och kanel. Itâ € s ofta serveras med en rik, smörig gräddsås.

En kyndel pudding att många kockar är bekanta med, oavsett om theyâ € ve förberett det eller inte, är en biff och njure cirkel, en favorit lunch i brittisk stil pubar runt om i världen. De flesta recept kräver ytterfilé eller annan biff samt nötkött eller lamm njure, champinjoner, lök och mjöl. Denna typ av kokt pudding innehåller ofta svamp och mörk ale förutom ett urval av färska eller torkade örter, som rosmarin och timjan.

En annan välkänd brittisk pudding är Yorkshire pudding. Denna smet baserad behandling påminner om en popover och serveras ofta med brunsås och skivat nötkött, vanligtvis rostbiff. Den innehåller ett antal ägg, som samtidigt uppmuntra smeten att stiga och samtidigt hålla det inre av pudding fuktig och krämig.

  • Valnötter är en vanlig ingrediens i ångad puddingar.
  • Ångad pudding.
  • Russin ingår ofta i ångad puddingar.
  • Ångad puddingar, som citron pudding, har ofta en kaka liknande konsistens.