Vad är Ortopediska Sandals?

June 17

Den mänskliga foten är en komplex maskin, som omfattar nästan 30 ben, 33 leder, och mer än 100 muskler som måste fungera tillsammans med varje fotsteg. När detta samarbete upphör att fungera, promenad, eller gångart, ofta påverkas, vilket i sin tur kan leda till smärta och skada i fötter, ben, höfter och rygg. Ortopediska sandaler är öppen tå skor speciellt konstruerade för att stödja och rikta foten. Med regelbunden användning, kan dessa sandaler minska smärta och lindra skador genom att främja en normal gång och upprätt hållning.

Ortopediska sandaler används ofta av dem som upplever ett tillstånd som kallas pronation när hon gick. Pronation är vända inåt av hälen på en eller båda fötterna, vilket i sin tur bringar footâ € s båge att platta som den sjuke steg ner på den. Detta tillstånd orsakas ofta av oegentligheter i strukturen av foten eller underbenet, och kan förvärras genom att bära på stöd från skor. Vänster oadresserade, pronation kan leda till smärta i fötter, ben, höfter och rygg, och kan även orsaka foten och benmuskler att utvecklas onormalt över tiden.

I många fall normala sandaler ger lite fotstöd, vilket gör dem svåra att bära för dem som lider av pronation eller andra gångfrågor. På grund av sin öppenhet, kan denna brist på stöd i allmänhet inte korrigeras med instick sulor. Ortopediska sandaler har ett speciellt utformat fot säng som uppmuntrar riktig gång och hållning genom att begränsa heelsâ € rörelse. Denna konstruktion ger dem som lider av gångart relaterad smärta och skada möjlighet att bära öppen tå skor i varmt väder eller när inomhus.

Som ortopediska sandaler kan dramatiskt förändra gångstil och hållning, rekommenderas att bäraren först använda dem för endast korta perioder. Han kan då öka sin slit tid bit för bit som hans kropp anpassar sig till sin förbättrade vagnen. Efter cirka två veckor, ska bäraren känner sig bekväma med att använda sina ortopediska sandaler så mycket som han vill. Det bör noteras att ju mer de sandaler är slitna, desto större den allmänna förbättringen till wearerâ € s gångart vara.

De med avancerade strukturella avvikelser i fötter eller underben kan överväga att konsultera en läkare, som kan rekommendera ortopediska sandaler som skräddarsydda för att passa individualâ € s behov. För dem med mildare gångrubbningar, får en mer universell typ av ortos sandal räcker. Dessa sandaler är tillgängliga i ett allt bredare spektrum av stilar och kan köpas från många special skoaffärer.

  • Ortopediska sandaler är designade för att ge bäraren mer stöd.