Vad är Canned Bacon?

September 15

Konserverad bacon är en typ av beredd kött som har varit populärt under olika tidsperioder i olika länder och regioner i världen. I allmänhet är konserverad bacon en instans av användningen av traditionella konserverings, eller konservering genom begränsning av syre, har det varit en favorit för lagring av alla typer av livsmedel, särskilt i regioner i Nordamerika och andra platser där tempererade klimat kräver lämpliga säsongsbetonad mat konservering. Konserverad bacon involverar matlagning bacon och sedan försegla den för längre förvaring.

Processen för konserv bacon görs ofta med hjälp av metoden för tryckkokning. Tryck anbringas för att skapa artificiellt höga temperaturer för att döda bakterier. Köttet förseglas därefter i en burk eller kan.

Vissa livsmedelstillverkare har börjat producera konserverad bacon som en populär burkmat för offentlig konsumtion. Dessa företag ingår ofta specifika konserveringsmedel i burken, såsom natriumfosfat och natriumnitrit. Vissa företag kan också lägga till konstgjord rökarom eller andra smakämnen.

I många fall är det kokta bacon separeras i skivor, avrunna och sedan insvept i vaxat papper eller en besläktad typ av täcka. Den sätts in i burken eller burken i en tät rulle. I dessa typer av konservering, är köttet inte förvaras i en saltlake eller buljong, vilket är fallet med många andra typer av konserverade köttprodukter.

Bacon produkt som kommer konserverad kan variera beroende på tillverkaren eller enskilda canner. Vissa använder tjockare plattor av bacon skurna, medan andra erbjuder tunnare remsor. Texture kan variera på grund av olika tillagningsmetoder.

Även tillverkarna pekar på överklagandet av konserverad bacon, vilket innebär enkel användning och långsiktig lagring, vissa kritiker svara på vad de ansåg de flagranta riskerna med denna typ av mat hälsa. En kritik är att lägga till natriumbaserade konserveringsmedel till en redan rik mat kan skapa en hel del negativ näringsvärde. Bacon är till sin natur en mindre hälsosam mat än många andra, och arbetet med att bearbeta det kommer att leda många dietister, livsmedelsforskare och andra att argumentera för alternativ som kan vara mer hjärtvänlig eller näringsrik totalt. Oavsett, har konserv bacon visat sig vara ett effektivt sätt att förbereda denna mat för marknad, särskilt för dem med behov av att lagra den under längre tidsperioder.