Vad är Wall-E?

January 30

WALL-E är den nionde funktionen längd animerad film från Pixar Animation Studios. Filmen släpptes den 27 juni 2008 till stor kritik. Filmen följer livet av den sista roboten på den övergivna jorden, en avfalls Allocation Load Lifter Earth-Class, vars akronym är WALL-E.

Filmen var ursprungligen conceptualized på ett 1990-talets mitt lunchmöte före utgivningen av Pixarâ € s första filmen, Toy Story. I mötet, gjorde Pixarâ € s kreativa team flera förslag för framtida filmer, av vilka många skulle bli framgångsrika filmer under det följande decenniet. Vid den tiden var roboten historien anses vara för mycket av en risk för att sätta i omedelbar produktion, eftersom det skulle innebära betydande tekniska framsteg och problemen med hur du bygger en tomt runt ett helt isolerade karaktär berättelse. Direktör Andrew Stanton har upprepade gånger sagt att idén stannade hos honom, även om han inte skulle utveckla konceptet förrän efter att rikta den otroligt framgångsrika Finding Nemo.

WALL-E berättar historien om den ensamma roboten, vars liv för alltid förändras när en snygg sond robot som heter Eva skickas till jorden för att hitta tecken på potentiell beboelighet. I den 22: a århundradet, människor fick lämna jorden efter höga nivåer av föroreningar förstörde möjligheten att upprätthålla liv. För 700 år har människan levt en skön tillvaro ombord på rymdstationen Axiom, i väntan på dagen att robotarna kvar för att rengöra planeten kommer att slutföra sitt jobb och liv kan återgå till planeten. Tyvärr, med undantag av den härdiga WALL-E, robotarna misslyckades, lämnar planeten täckt med sopor mycket längre tid än väntat. När Eva upptäcker växtliv, återvänder hon till Axiom att rapportera sina iakttagelser, med slagen WALL-E släp tätt bakom.

Filmen har inslag av en biblisk ursprung berättelse. Vissa kritiker har påpekat Eveâ € s namn som en möjlig hyllning till den första kvinnan i den bibliska Moseboken, och noterade sin likhet med bibliskt-signifikanta duva. De filmmakare skriver också mycket av sin karaktär inspiration till tidiga stumfilmer, inklusive arbetet i Charlie Chaplin och Buster Keaton.

De första 45 minuterna av filmen inte innehåller mänsklig dialog, som WALL-E och Eva gör robot ljud istället för att tala ett mänskligt språk. För att underlätta denna form av dialog, arbetade Andrew Stanton i samförstånd med ljudtekniker Ben Burtt, som skapade roboten språk för R2D2 i Star Wars-filmerna. Stanton skulle skriva scener med mänsklig dialog, vilket Burtt då skulle översätta till robotljud använda vad han kallar ljud puppeteering. Genom att kombinera universellt erkända ljudmönster med uttryck och situationen, publiken har möjlighet att förstå robotsâ € avsikter och känslor utan att specifikt förstå deras ord.

Direktör Andrew Stanton antyder att filmen är tänkt att vara en utforskning av vad det innebär att leva och att vara vid liv. Människan i filmen har nått en sådan försämrad tillstånd att de är nästan oförmögna att bilda älskande relationer med varandra. Eve och WALL-E är inte tekniskt levande, som robotar, men deras kärlek till mänskligheten och varandra ger dem möjlighet att leva och inte bara överleva enligt order. Filmen hyllas av många kritiker som en av de bästa filmerna från 2008, en utmärkt uppföljning Stantonâ € s Hitta Nemo, och en nionde värdig inträde till Pixar kanon av filmer.