Vad är Seed Beads?

January 29

Seed pärlor är mycket små glaskulor som används i en mängd olika hantverk. Deras ringa storlek gör dem idealiska för en rad olika projekt, från pärlstav plagg till halsband. Pärlorna varierar mycket i färg och konfiguration, samt ett antal företag specialiserade på att göra utsäde pärlor. De flesta båtar butiker säljer utsäde pärlor, och de kan även beställas direkt om masstillverkning eller sällsynta konfigurationer önskas.

Vanligtvis utsäde pärlor är ungefär sfärisk form, och de liknar starkt frön, eftersom de är så små. Vissa utsäde pärlor har något tillplattad ändar, så att de kommer att skapa en jämnare linje när de sätts ihop, och en del är långsträckta i olika grad. Special utsäde pärlor kan också ha facetter, så att de verkar blinka och gnistra i ljuset.

Tonen i glaset varierar också, från transparenta utsäde pärlor till ogenomskinliga sorter. I vissa fall kan pärlorna vara fodrade med metall så att de får en metallisk rösterna, eller de kan ha en glänsande eller opaliserande finish. Ett brett utbud av färger finns också, med vissa pärlor som formas från flerfärgad glas medan andra är en enhetlig färg.

Kvaliteten på utsäde pärlor varierar kraftigt. Vissa företag använder mycket exakta glasblåsning metoder, så att deras utsäde pärlor är mycket jämn i storlek och form. Dessa utsäde pärlor tenderar att vara dyrare, eftersom de representerar mer ansträngning. Andra företag har mindre krävande tillverkningsmetoder, och de producerar oregelbundet formade produkter som ibland kan anländer smält samman på grund av ovarsam hantering.

Det finns ett antal sätt att köpa utsäde pärlor. Många hantverk butiker säljer dem uppträdda i härvor av hundra eller fler, eftersom pärlorna är så små att ett stort antal behövs för de flesta hantverksprojekt. Pärlorna kan även säljas i små behållare eller burkar så att de inte är så lätt att tappa, eller de kan vara lös och säljs efter vikt, så att konsthantverkare kan plocka ut så många som de vill.

Många människor använder utsäde pärlor som distanser i halsband, för att framhäva kläder och hantverksprojekt, eller i vävda pärlstav projekt som bälten. De små pärlor är också vanliga i vintagekläder, och många företag gör reproduktion pärlor som utformats speciellt för att reparera vintage kläder. Crafters som vill starta beading kanske vill överväga att köpa en fiskelåda för att hålla sina pärlor i, så att färgerna kommer att separeras medan pärlorna är också begränsad, eftersom de är mycket lätt att förlora.

  • Seed pärlor används i skapandet av hantverkare smycken.
  • Seed pärlor är färgglada glaspärlor som är typiskt en millimeter till flera millimeter stora.