Vad är japansk Träbearbetning?

January 18

Japanska träbearbetning är konsten att arbeta med trä i traditionella japanska metoder, vanligen med hjälp av speciella japanska verktyg. Träarbeten av denna typ används för att konstruera många olika typer av objekt, inklusive trä skärmar, möbler och helgedomar. Det finns en lång tradition av att arbeta med trä i Japan, och användning av traditionella metoder och verktyg är en viktig del av detta hantverk. Förtänksamhet och uppmärksamhet på detaljer är viktiga i denna tradition, och människor som gör japanska träbearbetning fokuserar ofta inte bara på objektets nuvarande utseende men också hur träet åldras med tiden.

Det finns många olika typer av japanska träbearbetning, och inte alla hantverkare utföra alla aspekter av snickeri. Inomhus föremål, såsom skärmar och möbler, skiljer sig mycket från helgedomar och hem. Trä är ett mycket populärt material i Japan, och de processer som används för att skapa stora strukturer har förfinats med tiden. Byggnader görs med japanska träbearbetning metoder kan pågå i hundratals år i gott skick.

Metoder för japanska träbearbetning är ofta beroende av kvaliteten på de material som används. Många bitar är inte lackas eller målade, lämnar naturlig finish att utvecklas med tiden. Cedar är en av de vanligaste träslag som används i japanska träbearbetning, men även andra material kan ingå. Vissa metall fixturer är typiskt nödvändigt, och i vissa situationer konstnären kan avge dessa för hand.

I många fall, japanska träbearbetning involverar också användningen av specialverktyg. Dessa Träbearbetningsinstrument inkluderar japanska sågar, stämjärn och hyvlar. De flesta träarbetare inblandade i denna stil ser ner på användningen av maskiner när man arbetar med trä, men andra tycker att produkten är viktigare än processen. Generellt är mycket begränsad användning av maskiner.

Träbearbetning i japansk stil ofta bygger på traditionella japanska mönster, även om inte alla objekt definieras av dessa traditioner. Estetik stora objekt ofta innebär utsätts strukturella bitar, medan små föremål kännetecknas ofta av detaljerade korsningar av trä. Beroende på artist, kanske en bit använder mycket unika motiv eller kan helt hålla sig till traditionellt utförande.

Modern japansk träbearbetning inte alltid utgå från just traditioner detta hantverk och kan innehålla skogen som inte finns i Japan eller fixturer ovanliga för denna tradition. Vissa artister kombinera metoderna för detta hantverk med de estetiska känslor av andra traditioner. För att få den mest mångsidiga förståelse för vad japanska snickeri kan åstadkomma, är det en bra idé att tänka på den här typen av träbearbetning som en stil av konstruktion, inte en särskild uppsättning motiv.