Vad Är Steeple Sign?

January 16

Hostan av en baby som lider av kors låter som en liten hund skäller uttömmande. Påverkar främst de allra minsta barnen och orsakade främst av en olika virusinfektioner, är denna störning kallas även laryngotracheobronchitis ofta identifieras av en röntgenundersökning som avslöjar vad som kallas tornet tecknet i halsen. Denna smala, pyramidform indikerar blockering i luftstrupen nära stämbanden, men endast när röntgen tas från framsidan till baksidan, den anteroposterior vyn.

Bebisar är mest benägna att få denna trakeal sjukdom, vilket visar sig i inte bara den distinkta hosta utan också i ett symptom som kallas inandnings stridor, en ansträngd väsande. Eftersom hosta och pipande andning kan orsakas av andra sjukdomar, virusinfektioner och även blockeringar i halsen, är röntgen används för att bekräfta en läkares salen diagnos av viral krupp. Tornet tecken och andra radiologiska upptäckter kan hjälpa till att säkra en korrekt diagnos och rätt behandling.

Enligt tidskriften Radiology, är tornet tecken orsakas av graderad svullnad i den inre delen av luftstrupen. Ringde slemhinnan blir detta foder smalare som det stiger till glottis eller stämband. Resultatet är en radiologisk bild som avslöjar en skarp inverterat "V" i stället för den normala subglottal regionen, vilket liknar istället en inverterad "U."

När en läkare bekräftar krupp genom ett kyrktorn tecken, kunde behandlingen går i ett par riktningar. Enligt National Institutes of Health (NIH), går en kors blockering vanligtvis bort inom en vecka, om det orsakas av en virusinfektion. Om en bakteriell infektion har orsakat tornet tecken, då kan behövas antibiotika. Vissa läkare administrera kortisoninjektion eller mediciner med adrenalin för att minska obehaget av korset och förbättra luftflödet, medan andra rekommenderar en andningsbehandling aerosol. Hemma kanske en anti-inflammatorisk, over-the-counter smärtstillande hjälpa till med andra problem som feber, som kunde anlita en luftfuktare eller en ångbåt, men kallt medicin inte är klokt att behandla denna typ av hosta.

En kyrktorn skylt kan vara en indikation på ett mer allvarligt tillstånd som kräver omedelbar läkarvård. I mindre form kan läkarna rekommenderar bara observation och komfort relaterad behandling hemma. En luftvägsobstruktion allvarligare än krupp kan vara problemet, dock. Vissa förhållanden i mycket unga, enligt NIH, kan börja med korset och leda till en kollapsad lunga, uttorkning, epiglottit och andra livshotande problem. Dessa senare villkor, naturligtvis, har fler symptom än väsande och en skällande hosta.

  • Tornet tecknet skadar barn och kan oftast diagnostiseras med hjälp av en röntgen.
  • En kyrktorn tecken indikerar en blockering i luftstrupen.