Kan jag använda Carob som ett substitut för choklad?

January 23

När det gäller att använda carob som ett substitut för choklad, det finns minst tre läger: ja, nej och "varför bry sig?" Ja, det är möjligt att använda den för att skapa livsmedel vagt liknar riktig choklad. Nej, johannesbröd och choklad kan inte användas omväxlande i recept utan modifieringar. Slutligen, varför bry använder en sämre chokladersättning när den äkta varan är så mycket godare och lika friska med måtta?

Carob härstammar från frön och massa av en medelhavsvintergröna kallas johannesbrödträdet eller St Johns bröd, för att hedra Johannes Döparen. Massan av trädet används också för att skapa fruktkärnmjöl, ett förtjockningsmedel ofta i kommersiell glass och andra produkter. Fröna är naturligt söt och innehåller ingen av bitterhet i samband med kakaobönan som riktig choklad härstammar. Recept kräver i allmänhet mindre socker än recept med kakaopulver eller naturlig choklad. Detta är en anledning till carob inte kan användas som en en-till-en ersättning för osötad choklad.

Den kan användas som ett substitut för choklad i skapandet av "choklad smaksatt" godsaker för djur, dock. Real choklad innehåller teobromin, som egentligen är en mild psykofarmaka. Hundar och katter kan inte behandla stora mängder teobromin, vilket är anledningen till riktig choklad kan vara så farligt för dem att konsumera. Behandlar gjorda av carob inte innehåller teobromin, så djuren inte bör utsättas för några hälsoproblem efter att ha ätit dem.

De som är allergiska mot de ingredienser som finns i riktig choklad kan också överväga en johannesbrödalternativ. Många hälsokostbutiker bära rostade sojabönor och russin omfattas av det, liksom rena johannesbrödstänger. Det är inte choklad, dock så konsistens och smak kan vara märkbart annorlunda. Carob kan vara svårt att sälja för många konsumenter som har vant sig vid den bitterljuva essensen av äkta choklad. Innan du investerar alltför tungt i det som en chokladersättning, kan det vara klokt att prova ett prov av produkten först.

Det är en missuppfattning att carob är betydligt friskare än äkta choklad, vilket är en anledning många hälsomedvetna människor göra övergången. I verkligheten, de två är ungefär samma när det kommer till sundhet, och mörk choklad är faktiskt bättre än carob i vissa avseenden.

Carob vunnit popularitet på 1970-talet, då modeord bland bantare var fett. Choklad sågs som en ohälsosam fet mat, medan carob sågs som den hälsosam fettsnåla alternativ. Medan likheter med riktig choklad var försumbar i bästa, carob blev en av de stjärnspelare i hälsokost vurm för det sena 1970-talet och början av 1980-talet.

I verkligheten, den typ av mättat fett som finns i äkta choklad, främst kakaosmör, är inte detsamma som de artär-igensättning mättade fetter som finns i djurkött. Real choklad måste innehålla kakaosmör, men carob kan förstärkas med andra mättade oljor som är mycket mer skadliga för konsumentens hälsa. Detta alternativ innebär också innehåller betydande halter av flavonoider, men riktig choklad innehåller dessa viktiga antioxidanter. Carob är också dyrare än de flesta märken av choklad, och många människor kan lätt skilja äkta choklad från ett substitut. Du kan använda carob som chokladersättning om du har allergier eller planerar att mata matrester till din hund eller katt, men annars kan du bara vara bättre att använda den äkta varan med måtta.

  • Carob kommer från theMediterranean evergreen kallas johannesbrödträd.
  • Den mättade fett som finns i choklad är inte samma artär igensättning typ som finns i andra fetthaltiga livsmedel.
  • Choklad.
  • Kakaosmör används alltid i riktig choklad.