Hur väljer jag det bästa Peanut Oil?

January 5

Jordnötsolja erbjuder mer än bra smak. På grund av dess höga rök punkt, vilket innebär att den kan användas vid höga temperaturer under längre perioder, tenderar det att vara en favorit alternativ för att skapa läckra stekt mat. Denna populära olja erbjuder ännu några fördelar att andra oljor kan inte hälsa. Den innehåller en hög koncentration av "bra" fetter, och är därför att föredra framför många andra sorter. Var medveten om att jordnötter kan orsaka mycket allvarliga allergiska reaktioner och se till att inte använda jordnötsolja vid matlagning för eller i närheten av någon med jordnöts känslighet.

Oljor, inklusive jordnötsolja, har länge extraherats från växter i en mängd olika sätt. De huvudsakliga metoderna idag är kemisk extraktion och mekanisk extraktion. För dem som försöker upprätthålla en hälsosammare livsstil, väljer mekaniskt extraherade oljor sannolikt kommer att vara ett bättre val än att köpa dem som är kemiskt behandlade. Titta efter dessa eller "pressade" oljor i hälsokost och specialbutiker eller i hälsosektionen livsmedel av din favorit mataffär.

När kalkon fritöser var nya, människor rusade ut för att köpa gallon efter gallon matolja, speciellt jordnötsolja. Det finns en god anledning till det. Turkiet, friterad i jordnötsolja, skapar en minnesvärd måltid. Det kan också göra för en något dyrt Thanksgiving middag, så leta efter lägre prissatta varumärken, kuponger eller försäljning.

Det finns billigare oljeblandningar, och medan de kan vara anständigt, blandningar är inte samma kvalitet som ren jordnötsolja. De kanske inte är lämpligt för högre temperaturer. De kan också innehålla fler "dåliga" fetter, så att välja en ren alternativ är i allmänhet bäst.

I stora fritöser såsom fisk eller kalkon fritöser, fungerar jordnötsolja mycket väl, men som nämnts, kan det också vara ganska dyra. Denna populära olja är ofta mer ekonomiskt att köpa i en stor container, två liter eller mer, än det är att köpa in en gallon eller mindre storlekar. Jämför priser och kontrollera om försäljning före ett val. Observera också att jordnötsolja ofta går till försäljning strax före Thanksgiving.

På grund av dess längre hållbarhet och ganska höga kostnader, en del människor försöker att sträcka olja - långt efter den har svalnat - så att de kan återanvända den vid ett senare tillfälle. Om du gör det är i allmänhet inte rekommenderas på grund av potentiella föroreningslivsmedelsfrågor, så försök att inte använda mer än nödvändigt. Medan oanvänd jordnötsolja fortfarande i behållaren kan lagras säkert i flera månader, är det bäst att hålla det på en sval plats åtskilt från ljuskällor. Kylnings oljan är den bästa metoden för långtidsförvaring.

  • En allergi mot jordnötter kan vara livshotande, så undvik jordnötsolja vid matlagning för eller i närheten av någon med jordnöts känslighet.
  • När du handlar för jordnötsolja, leta efter sorter som mekaniskt pressas och undvika dem som är kemiskt behandlade.
  • Även jordnötsolja är det bästa valet för att steka en kalkon, kan det bli kostsamt.