För seniorer: Hur man öppnar ett datorprogram

January 13

Nu när du har en dator, vill du förmodligen köra och hantera program, från program som hanterar din ekonomi till stor animerad omgång bingo. Genom att använda de bästa metoderna för att komma åt och köra program på din dator, du sparar tid och göra ditt liv enklare.

Du kan öppna, eller starta ett program genom att använda någon av följande fyra metoder:

  • Välj Start → Alla program. Klicka på programnamnet på listan Alla program som visas. Du ser en lista över program; klicka bara på programmet på den underlista för att öppna den.

    För seniorer: Hur man öppnar ett datorprogram
  • Dubbelklicka på ett program genväg på skrivbordet.
  • Klicka på ett objekt i Aktivitetsfältet. Aktivitetsfältet ska visas som standard; Om den inte gör det, tryck på Windows-tangenten (på tangentbordet) visa det och sedan klicka på en ikon i aktivitetsfältet, precis till höger om Start-knappen.

    För seniorer: Hur man öppnar ett datorprogram
  • Om du använde programmet nyligen och sparat ett dokument, väljer du den i listan med nyligen använda program som visas när du öppnar Start-menyn. Klicka sedan ett dokument som skapats i det programmet från listan som visas.

När programmet öppnas, om det är ett spel, spela det; om det är ett kalkylblad, ange siffror i den; om det är din e-postprogram, börja radera skräppost. . . du får idén.