Hur väljer jag det bästa träratt?

April 18

När du försöker att välja den bästa träratt för ett fordon, det finns flera faktorer som du måste ge meriter till. Den metod som används för att fästa trä är en mycket kritisk komponent i hjulets utformning och kan göra eller bryta en show fordon om den felaktiga metod som väljs. Den färg och typ av trä är också av stor betydelse när man väljer en träratt för alla fordon. Också, är mycket viktigt om att bygga en show fordon mängden trä införlivas rattens konstruktion.

Tillsatsen av äkta trä för alla fordon är vanligtvis ett tecken på elegans och ger en touch av stil och klass till ett fordon. En träratt är ett koncentrat av att över-the-top styling används av många biltillverkare. Medan flera fordon kom laddade med en träratt, hitta en kopia av ett original trä hjul är ofta svårt. Att hitta den bästa träratt att eftermontera i en bil är ofta mer än en enkel fråga om val. Ofta är den typ som accentuerar hela bilens interiör den bästa ratten.

Några av de mest inflytelserika muskel bilar av 1960-talet använde en träratt; dessa var dock inte alltid en helt träratt. Detta är ofta problemet när man försöker hitta den bästa ratten för din bil. Typiskt är dessa var ett allmänt tillverkad, plastliknande ratt med en trä ring runt toppen eller ansiktet på ratten. Det trä som används vanligen mässing nitar för att fästa virke till underliggande ratten. Många replika fälgar använder mässing eller krom skruvar för att fästa trä och kommer att skada en restaurering i någon domarens öga som är felaktig.

1960-eran fordon använde en fysisk eller oljad finish på ratten träet. För att hitta den bästa ratten för en 1960-eran fordon, är det viktigt att undvika de högt polerade och shined trähjul. Moderna trähjul använder mycket högt polerat trä i ratten konstruktion och kan vara det bästa valet för en modern fordon eller en anpassad äldre fordon. När restaurering och originalitet är inte en del av ekvationen, att hitta en träratt som lägger rätt touch på din bil är ofta en fråga om att helt enkelt välja hjulet som du gillar bäst och montering till ditt fordon.