Vad är Ginger Jars?

April 26

Ginger burkar är en porslinsbehållare som en gång användes för att lagra olika livsmedel, mycket som livsmedelsbehållare och containrar används idag. De porslin ingefära burkar sitt ursprung i Kina, och fick sitt namn eftersom när varorna exporteras ut ur landet de ofta faktiskt innehöll ingefära. Trots detta var ingefära burken inte utformade för att strikt lagra ingefära, eftersom de flesta människor antar från namnet. Idag kan dessa burkar finns i hela världen, men moderna krav har förändrats hur de faktiskt används i samhället.

Kina började producera porslin keramik i 10-talet när de upptäckte att den hade en mycket mer tilltalande yta än lera. Under mitten av 19-talet, dessa burkar blev ett populärt sätt för det kinesiska folket att exportera sina produkter, vilket ger transporterna en unik stil samtidigt leverera ett objekt till andra länder behövs över hela världen. Många orientaliska symboler och konstruktioner där införlivas i utarbetandet av dessa burkar, men majoriteten av dem innehöll en inskription som betyder "hälsa." Många färger och stilar gjordes, men majoriteten av dem innehöll stora, öppna munnar som omfattades av en mycket delikat lock. Eftersom tekniken har avancerat genom tiderna, är ingefära burkar nu gjorda av olika material i olika länder, även om de ursprungliga versionerna gjordes strikt ur porslin i Kina.

Med tillkomsten av livsmedelsbehållare och containrar, är ingefära burkar sällan användas för sitt utformad syfte i dagens moderna värld. De har blivit en dekorativ okularet som kan accent alla rum, och de är vanligen används för att lagra objekt. Många människor även använda dessa burkar för att visa blommor och dekorativa arrangemang på grund av den breda munnen och unikt utseende. Den huvudsakliga användningen för dem är nu som ett samlarobjekt mönsterexempel som visas på en vägg eller mantel.

Grundläggande ingefära burkar, medan gjorts och utformad som en användbar lagringsenhet, nu anses vara antikviteter som bara ska visas och aldrig används för något praktiskt syfte. Anledningen till detta är att de är så sköra att de går lätt sönder, och de kan endast tvättas noggrant för hand. De ursprungliga porslin ingefära burkar är värda en större summa pengar, och de kan hittas handlas fram och tillbaka mellan samlare i alla delar av världen. Den moderna eran, som med så många andra objekt, har vänt detta en gång vanligt lagringsenhet till en skatt som är eftertraktad av många antikhandlare och samlare.

  • Ginger var ursprungligen det viktigaste som lagras i ingefära burkar, men det har förändrats.
  • Porslin ingefära burkar sitt ursprung i Kina.