Vad finns olika typer av Diet planer?

April 19

Det finns många dietmat planer, var utformade för specifika behov och mål. Dietmat planer som är anpassade för viktminskning består typiskt av näringsmässigt balanserad, kalorifattig, och lågt kolhydratrika livsmedel. Dietmat planer skapas för att rena kroppen från giftiga ämnen kan inkludera råa livsmedel eller detox diet mat. Andra olika dietmat planer är utformade för vegetarisk eller vegansk kost, det hela livsmedel kost och glutenfri kost. En diabeteskost skulle omfatta livsmedel som utformats speciellt för personer med diabetes.

Människor som inte äter kött eller fisk följer en vegetarisk kost. Dietmat planer som är lämplig för vegetarianer skulle inkludera fullkorn, frukt och grönsaker, olika nötter och frön, tofu och soja. Vegetarianer som konsumerar vissa animaliska produkter såsom ägg och mejeriprodukter, kan lägga till dessa till kosten. I vegan diet mat planer, kan inga animaliska produkter av något slag konsumeras. Veganer kan få protein från att äta sojabönor, linser och veggie hamburgare bland andra livsmedel.

Vissa medicinska tillstånd eller sjukdomar kan kräva specifika dietmat planer. Till exempel, för dem som inte tål veteprodukter eller lider av celiaki, är en glutenfri diet rekommenderas. Det finns olika recept och listor över hälsosam mat val som finns tillgängliga på Internet för dem som har vete känsliga frågor eller celiaki.

Diabetiker som följer strikta diabetiker mat planer kan välja mellan olika hälsosamma alternativ också. Färska frukter och grönsaker rekommenderas starkt i denna diet plan, som är att undvika sockerhaltiga tillsatser. Fisk, skinn kyckling och fullkornsprodukter är andra alternativ för en diabeteskost. Hälsosamma val för småätande kan innefatta en portion mandlar eller valnötter. Även om en diabetiker kost bör man undvika kakor, tårtor och andra livsmedel som innehåller socker.

En typ av kost mat plan för att upprätthålla hjärthälsa skulle allmänt kallas super livsmedel diet. I denna plan, livsmedel som innehåller mycket antioxidanter, samt omega-3-fettsyror är ofta en viktig del av kosten. Fullkorn, färsk frukt och fisk som lax kan vara en integrerad del av super livsmedel diet plan.

Främst avsedd för viktminskning, kalorifattig diet mat planer kan hjälpa bekämpa fetma hos vuxna och barn. För bästa resultat, bör man rådgöra med läkare eller dietist. När minska sitt dagliga intag av kalorier, det är också viktigt att inte kompromissa balanserad kost. Detta kan också göras genom att ta en daglig multi-vitamin och mineraltillskott.

 • Friska mellanmål alternativ som är en del av en lågkolhydratkost.
 • Nötter och frön är en viktig del av en hälsosam kost.
 • De flesta dietmat planer kräver att undvika skräpmat.
 • Hög proteinhalt livsmedel såsom linser ingår ofta i kost planer.
 • Lax anses vara en super mat.
 • Vetegräs är ett populärt komplement till gröna smoothies och protein shakes.
 • Tofu är en populär ersättning för kött bland vegetarianer.
 • Diet mat planer omfattar ofta mycket frukt och grönsaker.
 • Magra dieter rekommenderar ofta flera portioner av fiberrik fullkorn och frukt dagligen.
 • De flesta kost planer lägger stor vikt ökad konsumtion av färsk frukt och grönsaker.
 • Vissa kost planer fokuserar på att äta bara grönsaker.