Hur blir jag en dator Engineer?

October 3

Dator ingenjörer sköta datorsystem för företag, myndigheter och andra organisationer. De är specialiserade ofta i hårdvara eller programvaruteknik. För att bli en dataingenjör, är en högskoleutbildning normalt krävs, med en kandidatexamen är den lägsta nivån. En mer avancerad examen kan leda till en mer utmanande jobb eller snabbare avancemang. Beroende på ditt intresseområde, kan du driva en examen i programvaruteknik, datavetenskap, elektroteknik, systemteknik eller annat närliggande område.

För att bli antagen till en ingenjörsskola, är det viktigt medan det i gymnasiet för att få en fast grund i matematik, inklusive algebra, geometri, trigonometri, tandsten och grundläggande vetenskaper som fysik, biologi och kemi. Med så många av de datorklasser att din gymnasiet erbjuder som möjligt också är viktigt. Delta i en organisation som framtida forskare och ingenjörer i USA eller motsvarande om du bor utanför USA kan vara till hjälp om du vill bli en dataingenjör.

Fyraårigt college datortekniska program fokuserar vanligtvis under de första två åren på matte, grundläggande vetenskaper och inledande teknik och datorprogrammeringskurser samt allmänna kurser såsom samhällskunskap, humaniora och andra. De sista två eller tre år på college gräva oftast djupare i mjukvara och hårdvara ingenjörsstudier. Många ingenjörsprogram för kandidatexamen kan ta fem i stället för fyra år att slutföra, så det är något att tänka på när man tittar på college program.

När du funderar på högskolor, fråga om vilka typer av praktik programmen skolorna ger. Läs om deltid eller sommar praktik möjligheter med företag och organisationer. Att arbeta i en praktikplats kommer att hjälpa dig med on-the-arbetslivserfarenhet och kan ge kontakter för framtida anställning. Ett annat område att fråga om är om en skola du funderar deltar i eventuella samarbeten med företag, såsom forskningsstudier eller utvecklingsprogram, som också kan leverera verkliga erfarenheter inom verkstads av hårdvara eller mjukvara.

Det är också bra att gå med elev kapitel i professionella hårdvara och mjukvara ingenjörsorganisationer om du vill bli en dataingenjör. Dessa organisationer kommer hjälpa till att förbereda dig för yrket samt att ge möjligheter till nätverkande. Många professionella organisationer ger också sina medlemmar med listor över lediga jobb.

Egenskaper som är viktiga om man vill bli en dataingenjör inkluderar analytisk förmåga, kreativitet och en detalj orientering. Förmågan att arbeta som en del av ett team mot ett gemensamt mål är viktigt, och som har goda muntliga kommunikationsförmåga kommer att vara till hjälp. Starka skrivkunskaper för att förbereda datorns specifikationer, programvarudokumentation och annat skriftligt material kommer att hjälpa dig när du blir en dataingenjör.

  • Dator ingenjörer kan bekanta sig med specifika typer av hårdvara, antingen i skolan eller på jobbet.
  • En person som vill pursing en examen i datateknik måste lära funktionerna hos en datorns elektroniska komponenter.
  • Människor som arbetar i datateknik håller vanligtvis en bachelorâ € s examen eller högre i datavetenskap eller annat relevant område.
  • Dator ingenjörer specialiserade vanligtvis i hårdvara eller mjukvara.
  • Utbildning är en stor del av att bli dataingenjör.
  • Med dator klasser samtidigt i gymnasiet kan hjälpa en individ att bli dataingenjör.