Vilka är de olika typer av småmål?

September 22

Småmål domstolen är en typ av civil domstol där människor kan få stämningar som ber om ett lågt värde skadestånd, typiskt, men inte alltid, under $ 5000 $ (USD). Det finns många olika typer av ärenden som kan föras till småmål domstolen, men de exakta frågorna tillåts variera regionalt. Det är viktigt att titta på de lokala lagar angående småmål innan hota en stämning eller hyra en advokat.

Många småmål involverar hyresvärd / hyresgäst frågor. Dessa är vanliga tvister som kan vara svåra att lösa utanför domstol, eftersom det är ganska lätt att börja stormig och göra hot om vräkning, vägrar att betala hyra och andra obehagliga konsekvenser. På många områden, kan en hyresgäst stämma en hyresvärd för brott mot hyresavtalet eller orättvist vägran att returnera en deposition. I sin tur kan en hyresvärd ibland stämma om en hyresgäst har brutit ett hyresavtal och vägrar att betala hyran till en ny hyresgäst hittas eller för skada på egendom som överstiger den deposition beloppet. Det finns många gråzoner i hyresvärd / hyresgäst småmål fall så juridisk rådgivning kan vara en användbar resurs.

Några småmål hantera avtalsbrott kostymer som har skadekostnader inom den tillåtna gränsen. I ett avtalsbrott fall en part underlåter att följa villkoren i ett skriftligt eller muntligt avtal. Om, till exempel, är en trädgårdsmästare hyras och betalas i förskott för landskapsarkitektur, men inte utföra arbetet, då fastighetsägaren kunde stämma i småmål domstolen för att få pengarna tillbaka.

Liknar avtalsbrott är småmål som behandlar brott mot garantin. Denna typ av dräkt uppstår när en kommersiell produkt är falskt annonseras, vilket resulterar i personskador eller skador på användarna. Användaren kan ofta stämma skaparna av produkt för reparationer eller sjukvårdskostnader. Ett exempel på ett brott mot garantin kostym skulle vara om en konsument används korrekt en DVD rengöringsprodukt för att avlägsna repor, men produkten faktiskt förstörde DVD. I det här fallet kan användaren tillåtas att stämma för att ersätta de DVD-skivor samt för återlämnande av pengar spenderas på produkten i första hand.

Personskada småmål är ganska intressant, eftersom de kan ibland innefatta ytterligare skador belopp för känslomässiga trauman lidit på grund av en skada. Till exempel, om en person blir attackerad av en grannes hund som var oskyddad, kan han eller hon ha möjlighet att stämma för sjukvårdskostnader. Om käranden hävdar också att han eller hon har utvecklat en fruktansvärd rädsla för hundar som följd, kan domstolen utdöma skadestånd för denna känslomässiga "skada" också.

  • Småmål domstolen är en typ av civil domstol där människor kan få stämningar som ber om ett lågt värde skadestånd.