Hur väljer jag det bästa Kelaterad Kalcium Magnesium?

September 19

När du väljer den bästa kelaterade kalcium magnesium kosttillskott, är det viktigt att leta efter dem som är gjorda av kalciumlaktat, kalciumglukonat, kalciumcitrat, kalciumcitratmalat, magnesium aspartat, magnesium citrat, och magnesium glycinat. Din kropp kan bryta ner dessa föreningar i sina beståndsdelar, varav två är kelaterat kalcium och kelaterad magnesium. Kelaterad kalcium magnesium absorberas bäst i samband med en källa till vitamin C, såsom apelsinjuice. Doskraven varierar, baserad på varför du tar kosttillskott.

För att kelatera kalcium, är mineralet bunden till en organisk syra, såsom citrat eller glukonat, eller till en aminosyra, såsom aspartat. Studier visar att kelaterad kalcium magnesium bättre absorberas av kroppen än kalcium magnesiumtabletter gjorda av kalciumkarbonat, en icke-kelaterad material. Varumärket av mineraltillskott spelar ingen roll, så länge som de viktigaste komponenterna som behövs för att göra kelaterat kalcium och kelaterad magnesium är närvarande.

Det finns många fördelar med att regelbundet ta detta viktiga kosttillskott. Magnesium fördelar inkluderar muskelavslappning, ben förstärkning, och korrekt blodcirkulation. En brist på magnesium brukar signaleras av slumpmässig muskelsvaghet eller kramper, benskörhet, hjärtarytmier, och förhöjt blodtryck. Kalcium är också otroligt bra, främja starka ben och korrekt nerv funktion. Utan tillräckliga nivåer av kalcium, skulle din kropp uppleva benfraktur, muskelsmärta och spasmer, och stickningar i armar och ben.

Doser kan variera beroende på dina ändamål för att ta en kelaterad kalcium magnesium tillägg. Om du är intresserad av denna kombination vitamin för att förhindra att vissa av effekterna av åldrande, är det bäst att ta ca 500-800 milligram kalcium tillsammans med cirka 250-400 mg magnesium per dag. För att minska högt blodtryck, bör du konsumera en högre dos, ungefär 800 till 1.200 milligram kalcium med ungefär 400 till 800 mg magnesium varje dag. Om du är nära uppkomsten av klimakteriet och önskar att avvärja effekterna av benskörhet, är det fördelaktigt att börja ta 1.600 till 2.400 milligram kalcium utöver 800 till 1.600 mg magnesium varje dag. Den bästa kelaterad kalciummagnesium kommer att ha tillräckligt milligram kalcium och magnesium per tablett.

Vissa vitaminer och föreningar hämma absorptionen av kalcium och magnesium. Det är bäst att undvika höga doser av vitamin D, oxalsyra och animaliskt protein. För mycket alkohol kan också neutralisera de positiva effekterna av kalciummagnesiumtabeller.

  • Magnesium fördelar inkluderar muskelavslappning, ben förstärkning, och korrekt blodcirkulation.
  • Det finns många fördelar med kelatbundna kalcium magnesium tillskott.
  • Kelaterad kalcium magnesium absorberas bäst i samband med en källa till vitamin C.
  • Många människor tar på mindre än 30% av kroppens krävs kalcium genom mjölk och andra kostkällor.
  • Långvarig trötthet och dålig koncentration är symtom på en magnesiumbrist.