Att handskas med känslig hud

November 8

Om du har känslig hud, jag är säker på att du har upplevt den irriterande oundviklighet en fläck breakout. Oavsett hur strikt din hud regim, hur hängiven din rutin, hur ofta du tvättar ansiktet, hur många produkter du använder, du verkar alltid ha att en fläck kryp på ditt ansikte som verkar kvitta en kedjereaktion. Att handskas med fläckar är en mycket frustrerande verksamhet, och en som är svårt att helt hantera. Här är några tekniker som du kan använda för att mildra effekterna av att ha känslig hud, och kanske du kommer att minska dina chanser till en breakout ännu mer!

Om du har känslig hud, måste du ta hand om din hud med ljus och känsliga produkter. Använda tunga eller oljiga produkter kommer inte att ge de resultat du vill; Tvärtom kan använda produkter som är för tunga för din hud producerar finnar oftare (och högre svårighetsgrad) än vad du måste ta itu med nu. Välj lätta formler (produkter inriktade mot känslig hud är alltid bra för dig att prova), och se till att du gör en rutin ur dina hudvårdsprodukter.

Tvätta ansiktet minst två gånger om dagen. På sommaren, har jag märkt Jag behöver ibland torka mitt ansikte i den sena eftermiddagen eftersom värmen gör mig svettas mer och mitt ansikte blir fetare oftare. Om du befinner dig i samma situation, så tveka inte att väta en tvättlapp och torka oljorna utanför ditt ansikte. Om du håller dig på din hudvårdsrutin, då din känsliga hud kommer att ha mycket mindre utrymme att orsaka problem.

En sak du kommer att vilja se upp för om din känsliga hud är att se din hud inte torkar ut. Med produkter inriktade mot känslig hud, du ofta stöter produkter som syftar till att torka oljor i ansiktet; om de används i överskott, kommer dessa produkter gör huden i ansiktet riktigt torrt, och att situationen är lika illa som en utbrytning. Du kan behöva gå igenom en trial-and-error typ av process för att verkligen räkna ut vad rutin som fungerar bäst för dig.

Tonern jag använder för min hudvård är särskilt torkning, och så jag inte använder den ofta, och endast på delar av mitt ansikte som är fetare eller på delar hotar att bryta ut. Som du räkna ut vad ditt ansikte behov när det gäller hudvård, du lär känna din hud och vet sina varningsskyltar och fluktuerande behov. Du vill tillämpa denna kunskap till din rutin så att du kan anpassa din vård för att passa de omedelbara behoven hos din hud. Kom ihåg: Om din hud problem kvarstår, även med en strikt rutin hudvård, kommer du vill se en hudläkare.

Att ha känslig hud, medan besvärande, inte behöver vara ett konstant problem. Om du kan hitta och använda rätt produkter och utöva en regelbunden och kvalitet hudvård regim, då din hud kommer att bli frisk, och du kommer inte att behöva ständigt oroande om en utbrytning.