Hur väljer jag det bästa Beard Shape?

August 8

Att välja rätt skägg formen är svårt för många män. Du bör överväga din ansiktsform innan odla skägg, som vissa skägg stilar är bättre lämpade för vissa typer av ansikten. Din karriär och livsstil bör också beaktas när växer ett skägg. Också överväga hur håret i ansiktet växer.

Många experter är överens om att en mans ansikte form oftast kan hjälpa till att avgöra skägget form. Vissa skägg kan framhäva egenskaperna hos en mans ansikte. Även om dessa är bara allmänna riktlinjer, kanske du vill ta dem i beaktande när man försöker välja den bästa skägg stil.

Om du har en rund eller hela ansiktet, kommer du inte vill välja ett skägg form som kommer att göra ditt ansikte ser större. För att undvika att göra ansiktet verkar större, helskägg eller skägg med överskottsvolym på sidan av ansiktet bör undvikas. Istället bör du välja ett skägg som förlänger ansiktet. Skägg med längre hår på hakan, som goatees, är bra exempel på detta.

Män med långa eller rektangulära ytor, å andra sidan, bör försöka undvika skägg former som långsträckta ansiktet. Istället är ett skägg med polisonger eller andra hår på sidorna av ansiktet oftast ett bättre alternativ. Alla ansiktshår på hakan bör vara antingen samma längd som eller kortare än den ansiktshår på sidorna av ansiktet.

Innan du odla skägg, bör du först tänka på din karriär. Om du arbetar i en mycket konservativ kontor, till exempel, en full tilltufsad skägg kanske inte det bästa alternativet. Istället kanske du vill ha en prydligt klippta getskägg eller käklinje skägg. Om du har en mer avslappnad jobb och arbeta utomhus i kallt väder, å andra sidan, kan helskägg vara rätt skägg form för dig.

Innan du bestämmer dig för ett skägg form, bör du först bestämma vilken typ av underhåll det behöver. Skägg som tar för mycket tid att brudgummen får sluta titta ovårdad. En låg-underhåll skägg, å andra sidan, kommer ofta ser mycket bättre på de dagar som du inte har tillräckligt med tid att stil eller trimma den.

Ansiktshår växer olika på alla män. Vissa män har möjlighet att rykta hår på de flesta av deras ansikte, medan andra kan bara växa hår i fläckar. Den bästa skägg form för dig beror på hur ditt hår växer. Om du inte kan växa hår på sidorna av ansiktet, till exempel, är ett helskägg inte det bästa alternativet, eftersom det kommer att se konstigt och asymmetriska.

  • Vissa skägg stilar kan vara bättre lämpade för vissa ansiktsformer.
  • Ett prydligt klippta getskägg.