Vad är en handdator mobiltelefon?

August 14

En handdator mobiltelefon är en handhållen mobil telekommunikation enhet som delar drag av både en mobiltelefon och en handdator (PDA). Sådana anordningar kan också hänvisas till som smartphones, men det finns ingen industristandard när det gäller att hänvisningen av dessa produkter. På grund av detta, får varje given handdator mobiltelefon bär ett annat antal egenskaper och funktioner som är verksamma i en mängd olika sätt.

Mobiltelefoner är ganska allmänt förekommande idag. De kan hittas någonstans och kan verkligen användas av vem som helst på praktiskt taget alla åldrar. Det grundläggande syftet med en mobiltelefon är helt enkelt för kommunikation mellan två eller fler personer var som helst i världen.

Medan någon handdator mobiltelefon kan användas som en mobiltelefon, kan PDA komponenten vara lite mer komplicerat när det kommer till vanliga funktioner. Det finns många gemensamma drag bland personliga digitala assistenter, men vissa av dem kan eller inte kan vara tillgängliga på en specifik modell. Till exempel, vissa handdatorer har möjlighet att skicka ut e-post, medan andra inte har någon anslutning till Internet, även om detta blir mer sällsynta. Likaså har många nya smartphones inbyggda globala positioneringssystem (GPS) för att bestämma användarens position, men sådana tillsatser är inte nödvändigtvis standard med varje handdator mobiltelefon.

Andra funktioner som finns i många PDA mobiltelefoner är pekskärmar, tangentbord, personliga organiserings programvara och kameror. Vissa sorter har också nätverksgränssnitt, Internet och e-postfunktioner. De är utformade för folk i farten som vill hålla ordning och har information på sina fingertoppar-för verksamheten samt personligt bruk. Detta gäller särskilt med framsteg inom sociala nätverk och önskan att hålla kontakten med många människor. PDA mobiltelefoner har ett brett utbud av praktiska organiseringsverktyg, såsom kalendrar, ordbehandlare och diktafoner, för att göra livet mer organiserat samtidigt hålla kontakten med andra.

Medan PDA mobiltelefoner är konstruerade huvudsakligen för användning i farten, kan de också innehålla funktioner och gränssnitt som möjliggör enkel anslutning till elektroniska enheter, till exempel hemdatorer, musikspelare och videoapparater. En stor skillnad mellan olika PDA mobiltelefoner idag är deras operativsystem, varav en del kör mer som bärbara datorer och hemdatorer. Dessa system kan öka en telefons utbyggbarhet genom att låta ännu fler funktioner som ska läggas till efter att telefonen har köpts, snarare att ha en uppsättning paket av funktioner.

  • En smartphone eller handdator mobiltelefon med en pekskärm.
  • BlackBerry-telefoner, som är kända för att vara beroendeframkallande, anses personliga digitala assistenter.