Vad är det Havsörn?

August 5

Den havsörn är en infödd raptor av norra Europa och norra Asien. En stor rovfågel, den havsörnen, även känd som havsörn och erne, kan stå upp till 3 meter (91 cm) lång och väger så mycket som 15 pounds (7 kg). Ännu mer imponerande är fågelns vingspann, vilket kan vara (2,5 m) så bred som 8 meter.

Som namnet antyder, har den vuxna havsörn en vit svans. Med undantag av svansen, huvud och hals, är fjäderdräkt av den vuxna fågeln bruna. Ansikte och hals av fågeln lättar när det åldras, och några äldre havsörn har vita ansikte fjädrar. Vuxna fåglar har en näbb, ögon, ben och fötter som är gula.

Honan är den större av fåglarna, och par örnar tros livskamrat. De parar allmänhet när de är omkring fem år gammal. Under uppvaktning, är den manliga havsörn känd för högljudda samtal. I uppvaktningen ingår även höghastighets antenn displayer där par låsa sina klor tillsammans.

Deras bon är i höga träd eller på klipphyllor av klipporna. Båda parter hjälpa till att bygga boet, som de kan fortsätta att bygga under många års användning. Äldre bon kan nå (3,7 m) så mycket som 12 meter i höjd. De bon är byggda av grenar och fodrad med vegetation.

Den kvinnliga fågeln lägger två eller tre ägg, och föräldrarna turas inkubera äggen under de 38-40 dagars inkubation. Efter äggen kläcks, stannar mamman fågeln med bebisarna för de första veckorna, och fadern fågeln gör allt jakt för familjen. Efter cirka tre veckor, aptit av de växande barn behöver båda föräldrarna att jaga.

Den havsörn har en livslängd på 25-30 år. Fåglarna är både asätare och jägare. De kommer att äta kadaver, men också lever på fisk, andra fåglar och små däggdjur som kaniner och gnagare.

Artens överlevnad var hotad under 19th century, och havsörn hittades inte i många delar av deras infödda europeiska territorier från början av 20-talet. Bevarandeåtgärder, återinförande och verkställighet av skyddslagstiftning har lett till att havsörnen återgång till mycket av sin ursprungliga livsmiljö. Den havsörn är sannolikt den stora, vita rovfågel avbildad på många europeiska vapensköldar.