Hur blir jag en Coal Miner?

August 13

Olika typer av kol gruvjobb finns, och medan det brukade vara en position exklusivt för outbildade, kan du nu behöver minst en kandidatexamen för att bli en kol gruvarbetare. Du kan fortfarande hitta gruv jobb utan en kandidatexamen, men fler och fler gruvbolag söker välutbildade yrkesmän som kan använda avancerade maskiner och utföra avancerade studier. Gör lite forskning om gemensamt ansvar för en modern kolgruvarbetare att hjälpa dig att avgöra om du verkligen vill bli en kol gruvarbetare alls.

Det bästa sättet att bli en kol gruvarbetare är att delta i en college examen inom teknik eller ett närliggande område. Detta kommer att öppna upp de flesta möjligheter för dig, och de jobb som du kommer att vara berättigade är troligen högre betalande. Kolgruveindustrin behöver ofta kvalificerade sökande som har erfarenhet eller utbildning inom teknik, lantmäteri, geologi, och även matematik eller naturvetenskap. Det bidrar till att titta på arbetsbeskrivningar för vakanser i branschen att få en känsla för vad positioner är tillgängliga och vilka kvalifikationer du behöver för att bli en kol gruvarbetare.

Det krävs fortfarande manuella arbetare på många gruvverksamhet, så om du inte har en högskoleutbildning, kan du ändå bli en kol gruvarbetare. Du kanske eller kanske inte behöver en gymnasieexamen för att få ett jobb, men du måste ha grundläggande kommunikativ förmåga samt grundläggande matematiska kunskaper. Du kommer också att behöva vara i god fysisk kondition, eftersom det är troligt att du kommer att behöva göra tunga lyft och bo på fötterna under långa tidsperioder. Om möjligt kan du öka dina chanser att bli anställd genom att tjäna en eftergymnasial certifikat eller kommersiell körkort. Att delta i trånga utrymmen utbildning, sprängämnen utbildning eller maskinunderhåll och reparationsutbildning kommer också att förbättra dina chanser att bli en kol gruvarbetare.

Tunga maskiner verksamhet är en huvudansvaret för kol gruvarbetare, så om möjligt, är det bra att få lite utbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetar med tunga maskiner. Tjänar en kommersiell körkort kommer att kvalificera dig att använda vissa dumprar och andra maskiner, men ytterligare påskrifter eller certifieringar kan vara nödvändigt. Tjänar första hjälpen och HLR certifiering kan också förbättra dina chanser att bli anställd för att bli en kol gruvarbetare.

  • Ingången till en kolgruva.
  • Stora tunnlar i en kolgruva.
  • Kolgruvearbetare måste vara i god fysisk kondition.
  • De flesta gruvarbetare bär ansiktsskydd, vilket kan innefatta en respirator.
  • Kolgruvearbetare måste vara bekväm med hjälp av olika verktyg för att utvinna mineraler.