Vad är Adhesive Tandvård?

June 29

Självhäftande tandvård involverar användningen av ett klibbigt material för att återställa tänder. Den gren av tandvård gör en muntlig sjukvårdspersonal att fixa tandproblem såsom skämda tänder och kräver att individen använder en kemikalie för att ta bort ämnen som håller tanden repareras från kvar ren. Om de bedriver denna typ av tandhälsa förfarande, proffsen använder även verktyg som sugledningar att torka området. Denna aspekt av tandvård är till hjälp i att det möjliggör för människor att spara sina tänder.

Självhäftande tandvård innefattar användning av harts för att förbättra strukturen av en persons tand. En harts är en tjock flytande material som kan bli svårt under rätt förhållanden, såsom när en speciell härdnings ljus riktas mot den. Denna typ av tandvård kan vara till hjälp för att anbringa en tand-färgad fyllning till ett område av en tand som har sönderfallit, för att fylla i flisas områden av tänderna och för fastställande av de former eller storlekar av tänderna för att göra dem mer estetiskt tilltalande. Vårdpersonal använder också klister tandvård att ansluta konsoler till tänderna när de ställer tandställning på patienter eller för att fästa kronor - mössor som täcker trasiga-ner tänderna.

Ett sätt att framgångsrikt placera ett lim innefattar första etsning av tanden. Etsning i adhesiv tandvård är processen med att använda en kemikalie såsom fosforsyra för att avlägsna skräp inklusive plack från tandens yta till vilken en tandläkare försöker fästa nytt material. Plack - den mjuka ämne som byggs upp på en persons tänder efter att han eller hon äter mat - förhindrar ett bindemedel fastnar tanden när man försöker fästa en hartsfyllning eller konsoler, så etsning är mycket effektiv.

En mängd metoder finns tillgängliga för att hålla en individs mun klar när man arbetar inom detta tandhälsa fältet. Till exempel kan en tandsköterska använda en hög-volymevakuerings avsugning för att avlägsna skräp såsom blod eller saliv samt att torka området av tanden till vilken ett harts, hållare eller krona skall anslutas. Dessutom kan en professionell använda kofferdam, vilket är en fyrkantig gummiduk som används för att isolera en tand det arbetas på så att det förblir torrt.

Denna specialitet område av orala vårdområdet ger fördelar. Till exempel hjälper lim tandvård för att stärka tänder som är svaga eller skadade utan att ta bort tandsubstans, speciellt när den används för att tillämpa en tand fyllning eller fyll i en flisas område. Det är en mer konservativ syn på hanteringen av komprometterade tänder än att bara extrahera dem eller ersätta dem med kronor.

  • Självhäftande tandvård kan spara en patients tänder.