Vad är en Guide Frame?

June 27

En guide ram är en integrerad del av gruvprocessen eftersom den styr de nödvändiga ytterligare segment av transportörsystem som måste tillsättas eftersom gruvan djup ökar. Ett transportörsystem som körs bara korta av längden på den mineshaft måste hållas stationärt och säker, så att man undviker att skaka loss med överföringen av brutet material. Transportörsystemet måste också styras så att, när transportörsystemet förlängs med djupet av gruvschakt, systemet inte lossna på något ställe. Guiden ramen är det väsentliga apparaten hålla dessa två faktorer i gruvan Opera € s kontroll.

Guiden ramen för hela transportsystemet i en hög mur gruvprojekt måste förbli säker och robust. Det måste vara funktionella oavsett hur lång eller djup mineshaft tränger. Som ett resultat måste den ram för transportör tillverkas ur ett material som inte lämpar sig till svaghet eller instabilitet. De flesta ramarna är således tillverkade av en speciell kvalitet av järn eller gjutet stål.

Guide ramar innehåller också så få bultade delar som möjligt. Avsaknaden av bultar är utformad för att säkerställa att det inte finns någon lösgöring av fogar som skulle orsaka instabilitet. Dessa material är också avgörande för ett korrekt tillverkning av en pålitlig ram, eftersom ramen erhåller omfattande och konstant användning. Material som används för att skapa styrramen får inte tillåta att bära eller vittring på grund av konstant eller intensiv användning.

Styrramen och transportörsystemet är två separata artiklar, men båda är nödvändiga och båda krävs för att vara utformade för att vara kompatibla med varandra. Transportsystemet vilar i styrramen, där den hålls på plats av de enda rörliga delarna ligger inom själva ramen. Dessa rörliga delar kallas bussningar, och är vanligen tillverkade av samma gjutstål eller järn ramen är gjord av.

Bussningarna är mottagliga för att bära eftersom de rörliga delar. Bussningarna hålls på plats genom att bussn nycklar, så att de kan röra sig när vägledande transportsystemet, men inte för att flytta sig inom ramen. De ligger inom styrramen på en plats som gör att de kan bytas ut vid behov utan stora kostnader eller förlorad tid.