Hur skriver jag ett brev till redaktören?

June 26

Upprörd över något händer i ditt samhälle? Irriterad på den lokala tidningens redaktionella ståndpunkter? Vill berömma någon för något gjort bra? Uttryck dina känslor genom att skriva ett brev till redaktören.

Den insändare är en ärevördig institution. Det har funnits sedan tidningarna drabbas först på gatorna och läsarna höll inte med berättelserna. En insändare uttrycker oftast missnöje med något publiceringen har gjort eller gör. Det kan dock också ta upp lokala eller nationella politik, lokala, nationella eller globala frågor, religion eller mest något annat ämne under solen.

Många människor skulle vilja skriva ett brev till redaktören, men vet inte riktigt vad de behöver göra för att skriva en effektiv brev som har en chans att bli publicerad. Det är inte svårt, om personen kommer att följa några riktlinjer.

Först bekanta sig med publikationen skrivelser policy. Kortare är generellt bättre. Om publikationen har ett ord gräns, hålla oss till det. Försök inte att "stretch" en 300-ordet gräns till 350 eftersom det du har att säga är så "viktigt". Publikationer få allvarliga regler utrymme, och en insändare som faller inom i ordet gränserna är mycket mer sannolikt som ska offentliggöras.

Dessutom omfattar alla begärda kontaktinformation. Även om du vill ditt brev att vara anonym, ange ditt namn, adress och telefonnummer. De flesta publikationer använder ett namn, stad och stat. De skriver ut sällan telefonnummer. Var villig att acceptera publikation får inte skriva anonyma brev, och inte driva för det om det inte är deras praktik.

För det andra, stanna på ämnet. Om du skriver om kommunfullmäktige godkännande för att finansiera den nya indelningen, stanna kvar på det ämnet. Inte glida ut i alla andra skäl till varför du är irriterad med rådet, eller lansera några personangrepp på någon av rådets medlemmar. En publikation kan stämmas för oavsett visas i sina sidor, även om ingen i personalen skrev det. Därför personangrepp ganska mycket garanterar skrivelse kommer att kasseras. Vissa människor känner ett behov av att ta med sådan information ändå, bara för att "låta någon veta" hur krokiga eller omoralisk personen är. Gör det inte. Det gör bara att du ser ut som en galning.

Tredje, typ eller e-post ditt brev, och uppmärksamma stavning, grammatik och interpunktion. Det behöver inte vara perfekt, men ett brev som lämnats i versaler, utan interpunktion kommer sannolikt att flyttas till papperskorgen. Om det godkänns, har någon att bestämma var skiljetecken sannolikt borde vara, och kommer att spendera tid att redigera brev som kunde användas på andra uppgifter.

Ett handskrivet brev till redaktören är en inbjudan till papperskorgen. De är omöjliga att läsa och måste vara helt åter skrivit för hand. E-post är att föredra, men använd programmets stavningskontroll funktion och att det ser ut som någon skrev det som har mer än ett flyktigt bekant med vårt modersmål. De flesta publikationer har en varning som säger bokstäver kan redigeras för klarhet eller grammatik. Om inte någon ändrar helt innebörden, inte ringa och gnälla för att någon redigerade din insändare. Det är en del av processen.

En insändare kan vara en värdefull resurs för redaktörer och förläggare att avgöra den allmänna opinionen. Den insändare är en viktig del av ett fritt samhälle.

  • Många insändare skickas flaskan e-post.
  • Du kanske vill skriva en insändare om du är irriterad på den lokala tidningens redaktionella ståndpunkter.