Vilka är för- och nackdelar med att köpa en Tailored Coat?

May 15

Generellt för-och nackdelar med att köpa en skräddarsydd kappa ligger i en faktor: passform. På en positiv sida, adresserar passform en persons specifika kroppsform, eftersom varje person är byggd med vissa proportioner och form. Till exempel kan skräddarsydda rockar särskilt tillgodose bredare axlar, för att förhindra att en köpare från att välja en större storlek päls som kan få henne att se frumpy än snygg. På den negativa sidan kan en monterad skräddarsydd kappa bli ganska illasittande när en person förlorar eller vinster vikt. Skräddarsydda kläder speciellt sys och utformad för att passa en person med vissa mätningar, och när en persons formförändringar, får pälsen inte ser lika bra ut på henne som förut.

En con av att köpa en skräddarsydd päls är att det kan bli dyrare än off-the-rack rockar, som skräddare ser till att varje skikt är skräddarsydd för varje bäraren. I termer av att följa en trend, kan en fashionabel skräddarsydd kappa vara både en fördel och en nackdel. Det kan ställa en bärare för att vara en trendsättare när man bär rätt tid och på lämpligt sätt. Modetrender kan förändras mycket snabbt, men, och ett gång trendig päls kan göras föråldrade snabbt. För att förena detta problem, skulle stylister ibland rekommendera en bärare gör bort med trenden, hålla sig till klassiska och rena skurna mönster, och helt enkelt klä sig för sin kroppsform.

Bärare som är på den tyngre sidan skulle finna att proffsen med att ha en skräddarsydd jacka kan uppväga nackdelarna. När bärs på rätt sätt, kan pälsen dölja oattraktiva utbuktningar, såsom kärlek handtag och saggy armar. Bortsett från att gömma "kroppsproblem," en bra skräddarsydd päls kan också framhäva sina tillgångar. En Belted päls, till exempel, kommer att ytterligare betona en persons trim midja, medan en lår-hög kappa kan visa upp ett par av välformade ben.

En annan fördel med en skräddarsydd jacka är att den kan "korrigera" en persons kroppsform och få henne att se mer attraktiva. Till exempel, en person som har en päronformad torso, eller vars höfter är bredare än axlarna, kan plocka skräddarsydda rockar som rakt skurna och har detaljer i bröstet för att skapa en illusion av balans. Å andra sidan kan en äppelformade personen väljer rockar som presenterar en A-line och undvika de som har extra detaljer i fronten. I allmänhet förhindrar en skräddarsydd kappa många mode dilemman, men köparna måste betala en högre prislapp för det.

  • Skräddarsydd kläder är anpassad för att passa en persons exakta kroppsmätning.
  • En skräddarsydd päls kan hjälpa en person ser mer attraktiv.
  • En skräddarsydd passform adresserar en persons specifika kroppsform, eftersom varje person är byggd med vissa proportioner och form.