Vilka är de olika typerna av Engineered trägolv?

December 16

Engineered trägolv är ett populärt alternativ för människor som vill ha trägolv installerade i sina hem. Främst skapad för att öka motståndet mot fukt genom ökad dimensionsstabilitet, konstruerad trägolv aktie egenskaper traditionella trägolv och laminatgolv eller kompositgolv. Även om många saker om manipulerade trägolv varierar, de två huvudtyper av parkett är prefinished och ofärdiga trägolv. Innan vi ser på de två olika typer av golv, är det viktigt att förstå hur manipulerade trägolv byggs och de olika egenskaper de har.

Parkett är en konstgjord träprodukt som har en kärna av 8:55 lager eller skikt, av trä laminerade tillsammans i ett diagonalkonstruktion. Skikten växelvis skiktas i motsatt riktning för att öka dimensionsstabiliteten, vilket orsakar konstruerad trä för att vara mer fuktresistent att traditionell lövträ.

På toppen av kärnan i engineered lövträ, det finns ett slitskikt som är ett fast träfaner. Slitskiktet kommer vanligtvis bestämma priset och kvaliteten på de tekniska trägolv som installeras. Wear skikt kan vara så tunt som 1/12 av en tum (0,21 cm) till ½ av en tum (1,27 cm). Bär lager som är minst 1/8 av en tum (0,32 cm) möjliggöra trä som ska lackeras minst en gång om inte mer.

Liknar laminatgolv, är konstruerade trägolv konstruerad med en not och fjäder-system som möjliggör enklare installation. Engineered golv kan spikas eller häftas ner som traditionella trägolv eller limmas ned i fallet täcker ett cementgolv i en källare. I vissa fall är konstruerad trägolv flöt liknar laminatgolv.

Den första typen av parkett golv, oavslutade trä, ger kunden möjlighet att ha några av samma fördelar som traditionella lövträd. Trägolvet kan färgas till oavsett färg väljs och slutade med en polyuretanbeläggning och bör behållas på samma sätt som ett traditionellt trägolv. Färdigbehandlade engineered trägolv kommit färgade och färdig och kan beträdas direkt efter installation.

Många EWP tillverkare använder aluminiumoxid i sin finish, vilket är samma beläggning som används på laminatgolv. Aluminiumoxid är en av de svåraste ytorna som människan känner till och hjälper till att skydda parkett från att få hack och repor. Oavsett vilken typ av parkettgolv används kan det övre skiktet vara tillverkat av många exotiska och traditionella träslag.

  • Konstruerad trägolv anses mer stabil än äkta trägolv.
  • Engineered trägolv kan ha många av samma egenskaper hos traditionella trägolv.
  • Vissa husägare väljer konstruerad trägolv över fasta lövträd eftersom det är mer motståndskraftig mot förändringar i temperatur och fuktighet.