Vad är en enstaka stol?

December 19

En enstaka stol är så funktionell i syfte som den är i namn: det är en stol som är tänkt att användas på tillfälle. Typiskt en trä-ramad stol med ramen exponeras, dessa stolar är enkla och komplementära till en mängd olika stilar. Innebar som tillbehör till dina möbler uppsättningar, enstaka stolar är ett bra sätt att lösa sittplatser frågor när du har besökare eller gäster.

Det är oklart när termen "enstaka stol" har sitt ursprung, men det passar verkligen nyttan av stolen. Om du har mer än den vanliga mängden människor i huset, detta är ett trevligt alternativ till fällbara stolar eller bara ha någon sitta på golvet. Det fina med enstaka stolar är att de är lätta att matcha med design stilar, så även om de inte kan vara av samma ursprungliga uppsättningen som de flesta av dina möbler, de är neutrala nog att förhindra att störa den övergripande stilen.

De flesta enstaka stolar är ganska enkel, oftast gjorda av trä. De är ofta lätt klädd eller mildras i en neutral färg. De är ofta snidade och formas i en mängd olika enkla stilar, gjorda för att likna mer komplicerade design strukturer utan att vara en accent bit i sig. Målet för de flesta enstaka stolar är att smälta in, så de är ofta tillgängliga i dussintals nycklade down versioner av populära stilar.

Alternativt kan en ljust mönstrad eller visuellt arrestera stolen kan användas som en accent bit i ett rum. Tänkt att lägga till ett stänk av färg eller konstnärliga stil, kan denna typ av enstaka stol dra ögat och ropa ett visst designelement i rummet. Fristående enstaka stolar finns ofta i eklektiska eller funk-inspirerade designer.

Snarare än att vara en viss typ av stol, är en tillfällig stol mer av ett koncept. Termen kan hänvisa till något som går med en möbeluppsättning, men är egentligen inte en del av det. De kan användas i matsalar, samla rum, eller till sovrum. Du hittar ofta enstaka stolar i hotellrum för användning som extra sittplatser.

De flesta möbelaffärer bär enstaka stolar, och budgetversioner finns på stora lager butiker som Ikea. Som stil och material är så rörlig, är ganska bred prisintervallet för denna typ av stol. En enkel trä och kudde versionen finns för ca $ 100 $ (USD) och upp. Om du är fyndat, är enstaka stolar lätt att hitta på second hand-butiker och butiker sparsamhet, och du kan ofta få en för mindre än halva priset av nya modeller.