Vad att äta när du har cancer

October 9

Efter du € ve fått diagnosen cancer, kanske du undrar vilken mat du ska äta. Du kan behöva ändra din kost under behandling, men det finns några viktiga näringsämnen du bör alltid sträva efter att få. Herea € s vad du behöver varje dag:

  • Hälsosamma fetter (särskilt livsmedel som innehåller omega-3-fettsyror): Omega-3-fettsyror är inflammationshämmande och bidra till att stödja immunförsvar. De kan också hjälpa till med aptit och vikt underhåll under cancerbehandling. De flesta människor donâ € t få tillräckligt omega-3 i kosten. Bra källor till omega-3 är lin måltid, rapsolja, valnötter, och kallvatten fet fisk som lax. Om du € re inte får tillräckligt omega-3 genom enbart diet, kan du komplettera med omega-3 i form av piller. När du handlar för ett tillägg, se till att leta efter ett märke som har en hög mängd EPA, och det har genomgått oberoende tester och är garanterat fri från kvicksilver och andra föroreningar. Vissa märken som har hittats av ConsumerLab.com till uppfyller denna standard är Carlson och Swanson.
  • Magert protein: Protein är nödvändigt för att upprätthålla muskel och immunförsvar under cancerbehandling. Itâ € s också viktigt för att göra nya celler i mellan behandlingarna och för läkning efter operation. De bästa proteinkällor är ägg; bönor; magra mejeriprodukter; och mager, obearbetade kött, fågel och fisk.
  • Frukt och grönsaker: Frukt och grönsaker är laddade med vitaminer, mineraler, fibrer och fytokemikalier. Många av dessa fytokemikalier har antioxidativa eller andra egenskaper som bidrar till att upprätthålla hälsan hos dina celler. Ju mer färgstarka din tallrik av frukt och grönsaker, desto större nytta. Försök att konsumera en mängd olika färger på en daglig basis, inklusive rött, orange, gult, grönt, lila, och vitt.