Hur du kommer igång med Xcode Source Editor

February 27

Det viktigaste verktyget du använder för att skriva kod för en iPad applikation är Xcode källa redaktör, som visas som standardredigerare fönstret i redigeraren området på höger sida av Xcode arbetsyta fönstret när du har valt en källkodsfil i projekt navigator.

Det verkar också som biträdande redaktör i en andra rutan om du klickar på biträdande redaktör knappen - knappen mitt Editor väljaren i det övre högra hörnet av arbetsytan fönstret.

Apple har gått ut ur sitt sätt att göra käll editor så användbar som möjligt genom att bland annat följande:

 • Kod slutförande: Kod färdigställande är en funktion av editor som visar symboler - argument, platshållare, och föreslog kod - som du skriver uttalanden. Kod färdigställande kan vara riktigt användbart, speciellt om du är som jag och glömmer exakt vad argumenten är för en funktion.

  När kodkomplettering är aktiv (eftersom det är standard), använder Xcode texten du skrev - liksom i vilket sammanhang du skrev det - att ge inline förslag för att slutföra vad den anser du ska skriva. Du kan acceptera inline förslag genom att trycka på Tabb eller Retur.

  Du kan också se en pop-up-lista med förslag genom att klicka på ett objekt i förslagslistan eller klicka på pilarna upp och ner för att välja ett objekt. När du gör det, ändrar inline förslag beroende på vad du valt. Tryck på Esc eller Ctrl + mellanslag, för att avbryta en kodkomplettering operation.

  Du kan stänga av code completion, eller ange alternativ för code completion, genom att välja Xcode → Inställningar och klicka på fliken Textredigering.

 • Automatisk indentering, formatering, och stänga hängslen: källkodseditorn indrag den text du skriver i enlighet med regler som du kan ställa in i rutan Text redigering. Den använder också typsnitt och färger för de olika syntaxelement (variabler, konstanter, kommentarer och så vidare) enligt inställningarna i Teckensnitt & färger rutan i Xcode preferenser.

  När det gäller att stänga hängslen, när du skriver en öppnings stag ({) och tryck sedan på Retur, tillägger Xcode automatiskt en avslutande stag (}) - om du inte har avaktiverat Infoga automatiskt Closing "}" alternativet i Text redigering.
 • Kod vikning i Focus band: Med kodvikning, kan du komprimera kod som du inte arbetar på och visar endast koden som kräver din uppmärksamhet.

  Detta gör du genom att klicka på Focus band kolumnen (se figuren) till vänster om den kod du vill dölja (mellan rännstenen, vilket visar radnummer och brytpunkter, och redaktören). En triangel visas och klicka på den döljer eller visar block av kod.

  Hur du kommer igång med Xcode Source Editor

 • Att öppna en fil i ett separat fönster: Dubbelklicka på filen i projekt navigator för att öppna filen i ett nytt fönster.